Віра Олександрович

Власникам елітної нерухомості у Тернополі – не до жартів

Парк мрій_Тернопіль

Власники нерухомості вже сплатили до місцевих бюджетів на Тернопільщині майже 135,1 млн грн. Що цікаво, левова частка цієї суми надійшла до скарбниці Тернополя.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 3-х кварталів цього року місцеві бюджети територіальних громад Тернопільщини отримали майже 135,1 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, - уточнюють у податковій. - Це перевищило очікувані надходження на 11,7 млн грн, а порівняно із відповідним періодом торік сплата зросла на 31,6 млн грн. 

Трохи більша частка сплаченого платежу припадає на власників нерухомості-юридичних осіб. Вони спрямували на розвиток територіальних громад 74,3 млн грн податку на нерухоме майно. Приріст до рівня січня-вересня 2020-го склав 21,5 млн грн («плюс» 41% - прим.). 

- Жителі області сплатили за нерухомість майже 60,8 млн грн, - додають податківці. -Це перевищило торішні надходження за 9 місяців на 10,1 млн грн. Додатково фізособи сплатили трохи більш як 4 млн грн («плюс» 7% - прим.).

До слова, найбільше податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, отримали місцеві скарбниці Тернополя - 60,9 млн грн і Тернопільського району – 17,5 млн грн. 

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео