Жителя Чортківського району покарають за систематичне домашнє насильство

9877-1

40-річний житель одного із сіл району систематично вчиняє насильство щодо своєї матері, з якою проживає в одному будинку. Упродовж року поліцейські тричі складали на чоловіка протоколи за таке правопорушення.

До Чортківського районного відділу поліції за допомогою звернулася 54-річна жителька району. Жінка скаржилася на свого сина, який у стані алкогольного сп’яніння влаштовує конфлікти та погрожує їй, пише Досьє 102.

Як виявилося, на сина заявниці правоохоронці вже раніше складали протоколи за статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення – вчинення домашнього насильства. Та попри це, чоловік продовжував кривдити пенсіонерку.

Тепер щодо 40-річного кривдника поліцейські розпочали кримінальне провадження за статтею 126-1 (домашнє насильство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до двох років позбавлення волі.

З початку року на сімейних кривдників тернопільські поліцейські склали 4 229 адмінпротоколів. За фактами, пов’язаними з домашнім насильством, розпочато 220 кримінальних проваджень.

Правоохоронці звертаються до жителів області не замовчувати такі випадки та у разі загрози телефонувати на лінію 102.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео