Віра Олександрович

За чиї гроші «живе» Тернопільщина, знають у податковій

ДПС_осінь

Для територіальних громад Тернопільщини малий бізнес уже сплатив 565,3 млн грн єдиного податку. І ця сума значно перевищує очікувану, а торішню – й поготів.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-вересня 2021 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих скарбниць на Тернопільщині 565,3 млн грн єдиного податку, - уточнюють податківці. -  Це – аж на 14 млн грн більше, ніж очікували. Тобто вдалося отримати 70,6 млн грн додатково. Порівняно з аналогічним періодом торік надходження зросли на 89,3 млн грн. 

Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців. За 3 квартали цьогоріч вони сплатили 406 млн грн єдиного податку, що на 79,2 млн грн більше, ніж у 2020-му. Додаткові надходження склали 54,8 млн грн, оскільки сплата перевищила очікування на 16%.

- Юрособи-спрощенці перерахували за цей період 77,5 млн грн єдиного податку, а «плюс» до очікуваних склав 12,4 млн грн, - додають податківці. - Порівняно з січнем-вереснем 2020-го надходження зросли на 14,7 млн грн.

Сільгоспвиробники, а це – 4-та група спрощенців, сплатили із початку 2021 року 78,4 млн грн єдиного податку. Приріст до очікуваного склав 3,4 млн грн.

Довідка. Єдиний податок – платіж, який спрямовують у повному обсязі до місцевих скарбниць. Відтак територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури.

Фото авторки 

Вибір читачів за тиждень

Відео