Євгенія Цебрій

На Полтавщині дерево впало на двох дітей та виховательку: чи безпечно на територіях тернопільських шкіл та садків

5ae6b764810a9d319adb9efac6925d05

Під час сильного вітру дерево впало і травмувало двох дітей та виховательку, які перебували у дворі дитсадка. Нещасний випадок стався нещодавно у Кременчуці Полтавської області. П’ятирічний хлопчик отримав перелом стегна, а життя чотирирічної дівчинки медикам врятувати не вдалося. 

«Терен» вирішив з’ясувати, хто контролює стан дерев на територіях тернопільських шкіл та дитсадків, і чи будуть проводити додаткові перевірки у зв’язку з трагедією, яка сталася на Полтавщині. 

Як повідомили у пресслужбі тернопільської міськради, за стан дерев на територіях закладів освіти відповідають завідуючі дитсадків та директори шкіл. Роботи зі зрізання сухих та аварійних дерев та їх заміни проводять систематично.

- Аварійні та сухі дерева регулярно обстежують та зрізають. Керівники пишуть нам листи, ми подаємо на комісію, пишемо акти, обстежуємо, міськрада виділяє кошти на підрядника, який зрізає ці дерева, - пояснює алгоритм дій начальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. - Звісно, може бути непередбачувана ситуація - приміром, сильний вітер. Так, одна завідувачка дитсадка розповідала, що дерево не було сухе, однак під час буревіїв на вихідних упало. 

Небезпечних ситуацій з сухими та аварійними деревами стараються уникати, тому всі працюють на випередження, запевняє головна освітянка міста.

- Перевірок не плануємо, бо ми цим постійно займаємося. Ми не чекаємо, поки грім вдарить. Бо безпека дітей - це святе, - говорить вона. - На нарадах з керівниками про це наголошуємо. Є заступники по господарській частині, вони обстежують територію, і якщо є аварійне чи сухе дерево, роблять нам запит.

До слова, старі гойдалки та споруди на майданчиках у дитсадках також тримають під контролем і, якщо вони небезпечні, їх демонтовують, додає Ольга Похиляк. 

- Є завгоспи, які за це відповідають, няні та виховательки, які їм про це говорять, - каже вона. - Старі споруди, які розвалювалися, із цвяхами, що стирчали, - їх демонтували. Натомість, або встановили нові, або пишуть запити на перспективу. Зважаючи на те, що зараз період пандемії, ми по максимуму створюємо умови, щоб діти більше часу проводили на свіжому повітрі, а це все найперше передбачає питання комфорту та безпеки. 

Фото: ГУ Національної поліції в Полтавській області

Вибір читачів за тиждень

Відео