Олена Чепіль

Письменниця й публіцистка Олександра Гнатюк - перша лауреатка Літературної премії імені Іди Фінк

1635086455

Протягом 22-23 жовтня в Збаражі проходив Міжнародний літературно-мистецький фестиваль «Повернення Іди Фінк», на якому відбулась урочиста церемонія оголошення лауреата Літературної премії імені Іди Фінк «Творчість заради порозуміння між людьми і народами.

1635086509
1635086509

Першим лауреатом цієї премії стала Олександра Гнатюк (Оля Гнатюк) – письменниця, популяризатора української літератури, публіцистка, перекладачка, голова Товариства промоції української культури в Польщі польської в Україні.

- Премію засновано Збаразькою міською радою та громадськістю Тернопільщини, з метою відзначення талановитих авторів, чия творчість обстоює цінності гуманізму, міжнаціонального діалогу, взаємоповаги та порозуміння між людьми та народами, а також збереженню мультикультурної спадщини України, – повідомлять на офіційній сторінці Гельсінської ініціативи – ХХІ.

Відзначено книгу авторки «Відвага і страх».

1635086491
1635086491

На жаль, пані Олександра не змогла приїхати до Збаража у дні проведення фестивалю. Втім вона звернулася з екрану до його учасників з вітальною промовою. А вже невдовзі символічний диплом та статуетку лауреата премії, які наразі було продемонстровано аудиторії, буде надіслано їй.

Іда Фінк -  письменниця, уродженка Збаража, якій вдалося пережити Голокост.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео