Віра Олександрович

Діти з Тернопільщини, які мають рідкісну недугу, отримають ліки безкоштовно

Дитина

У лікарні на Тернопільщині надійде препарат для лікування нанізму (низькорослості) у дітей, повідомили у Пресслужбі МОЗ України. 

Найближчим часом медики отримають 1,3 тис. картриджів «Соматропіну». Цей препарат купили за державний кошт і пацієнти отримуватимуть його безкоштовно.  

- Розподіл ліків між місцевими закладами охорони здоров’я здійснять в обласному департаменті охорони здоров’я, - уточнили в МОЗ. Нагадаємо, «Соматропін» - гормон, що впливає на обмін ліпідів, вуглеводів і протеїнів. У дітей із недостатністю гормону росту препарат прискорює лінійний ріст скелету і швидкість росту, впливаючи на кістки, кістковий метаболізм. Незабаром цей лікарський засіб буде доступний у лікарнях.

У хворих із дефіцитом гормону росту й остеопорозом замісна терапія призводить до нормалізації мінерального складу і щільності кісток, наголосили у МОЗі. 

До речі, перевірити інформацію про наявність тих чи інших ліків у найближчій до вас лікарні можна на офіційних вебсайтах регіональних департаментів та управлінь, на інформаційних стендах у закладах охорони здоров'я і на онлайн-платформіЄ ліки.

Довідка. Загалом у 2021 році за 32-ма напрямами державної програми закуповують 1 120 позицій ліків, медичних виробів і вакцин.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео