Віра Олександрович

Михайло Цимбалістий достойний звання Герой України, впевнені у Тернополі (фото)

Феціца

Михайлу Цимбалістому варто присвоїти звання Героя України. У цьому впевнені тернополяни, тому на сесії Тернопільської міської ради депутати сьогодні, 29 жовтня, звернулися до виконавчої гілки влади.

Ініціатором відповідного звернення стала Христина Феціца. Вона й запропонувала колегам написати до Президента Володимира Зеленського і голови Тернопільської обласної держадміністрації Володимира Труша.

Депутати
Депутати

За документ проголосували всі на той час присутні у залі – 40 «за». У зверненні, яке зачитала з трибуни Христина Феціца, йшлося: «…14 вересня 2019 р., виконуючи бойове завдання, від кулі снайпера найманців РФ загинув наш земляк, тернополянин, розвідник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, офіцер із безмежною відданістю Україні, учасник антитерористичної операції та операції об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей підполковник Михайло Цимбалістий…». Також вона розповіла, що Михайло Цимбалістий – учасник бойових дій, який з перших днів російсько-української війни виконував спеціальні (бойові) завдання в районі проведення АТО/ООС на території Донецької та Луганської областей, захисник Донецького аеропорту. Був офіцером із визначним почуттям гідності, дорожив честю та славою своєї військової частини, пишався тим, що був офіцером підрозділу спеціального призначення, дотримувався традицій воєнної розвідки, чесно та віддано служив українському народу. За час проходження військової служби сумлінно й бездоганно виконував службові обов’язки, тому мав чимало відзнак і нагород.

Турський
Турський

- Як вірний син Тернопільської землі Михайло Цимбалістий поклав своє життя, захищаючи територіальну цілісність і незалежність України, - додає депутатка. - За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України просимо: 1. Закликати Тернопільську обласну держадміністрацію внести подання Президентові України про присвоєння підполковнику Михайлу Цимбалістому звання Герой України. 2. Закликати Президента присвоїти підполковнику Михайлу Цимбалістому звання Герой України.

Нагадаємо, у Тернополі нещодавно встановили меморіальну дошку загиблому воїну. Крім того, на його батьківщині мріють про повноцінний пам’ятник. Докладніше про рішення сесії можна прочитати ТУТ і ТУТ.

Довідка. Михайло Цимбалістий народився 29 липня 1985 р. у Хоросткові Гусятинського району, українець, громадянин України. У 2002 р. закінчив школу №29 у Тернополі. З липня 2006-го по червень 2010 р. навчався у Академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного, на факультеті Аеромобільних військ і розвідки. Військову службу проходив на офіцерських посадах у військових частинах Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Михайло Цимбалістий загинув 14 вересня 2019 року, виконуючи бойове завдання у зоні проведення операції об’єднаних сил (ООС).

Фото з трансляції засідання на сторінці Тернопільської міської ради  у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео