Оксана Бучко

Прес-тур «Надання безоплатної правової допомоги з земельних питань» у Запоріжжі: враження тернопільських журналістів

111

Громадянам на території всієї України є можливість отримати на безоплатній основі первинну та вторинну правову допомогу по місцю проживання. Понад 550 точок доступу до безоплатної правової допомоги працює по всій території нашої держави.

Тернопільські журналісти ж мали змогу ознайомитись з роботою таких точок у Запорізькій області та, звісно, порівняти з добре знайомою нам роботою системи БПД на Тернопільщині.

55
55

Такі прес-тури по Україні організував Координаційний центр з надання правової допомоги за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України з метою продемонструвати роботу системи надання безоплатної правової допомоги у сфері захисту прав землевласників та землекористувачів. Основні завдання системи БПД однакові по всій території держави, звісно, не відрізняються вони ні в Запоріжжі, ні в Тернополі: надання правової допомоги та правопросвітництво. Звичайно, це не є вичерпний перелік, але учасники прес-туру переконались на власні очі, що ці фахівці працюють для того, щоб кожен українець міг захистити свої права. Щодо регіональної специфіки, то Запорізькі юристи БПД мають налагоджену тісну співпрацю з органами місцевого самоврядування. Громади, в силу браку досвіду через відносно недавнє своє створення, потребують професійної правничої допомоги, а система БПД і з радістю допомагає у цьому. Одночасно з цим і громади допомагають роботі системи, адже саме органи місцевого самоврядування мають найтісніший контакт з людьми. Структурно безоплатна правова допомога на Запоріжжі виглядає так: Запорізький Регіональний центр поширює свою діяльність на територію Донецької та Запорізької областей. На території області надають правову допомогу 3 місцеві центри та 17 відділів бюро правової допомоги. Можливо, у наших читачів є знайомі чи родичі, що проживають на території Донецької та Запорізької областей, які ще не знають куди їм звернутись у разі виникнення правових питань, то їм слід зателефонувати (061) 702 31 51 (Запорізька область) та (099) 768 25 67 (Донецька область), або прийти до Регіонального центру за адресою: проспект Соборний, 77, 8 поверх, м. Запоріжжя, 69002, Україна. Звісно, не забуватимемо про єдиний контакт центр системи безоплатної правової допомоги, який працює цілодобово 0 800 213 103 - дзвінки в межах України безкоштовні. Фото БПД

Вибір читачів за тиждень

Відео