Анастасія Кисіль

У Тернополі буде нова об’їзна

IMG_1490

Міністерство інфраструктури України оголосило тендер на будівництво північно-східного обходу Тернополя та транспортної розв’язки

Через Тернопільську область проходять три міжнародні коридори: М-19, М-30 та М-09. Втім, повноцінної об’їзної дороги досі немає. Нинішня об’їзна збігається з вулицями міста. Тому тернополянам доводиться терпіти дискомфорт через  інтенсивний потік транспорту, загазованість повітря, постійний шум та вібрації. Також логістична сфера змушена витрачати більше часу на перевезення та пального через численні світлофори та наземні пішохідні переходи, пояснює Служба автомобільних доріг Тернопільської області.

- Більшість українських міст історично не мають обхідних доріг — це пробіли, які необхідно заповнити для ефективного функціонування загальнонаціональної автомобільної мережі. Йдеться про розвантаження населених пунктів від транзитного транспорту, покращення стану довкілля та безпеки руху, - зазначив на офіційній сторінці у Facebook  Тернопільської обласної державної адміністрації міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Довжина майбутньої дороги становитиме 8,4 км. Планують побудувати північно-східну ділянку обходу міста та транспортну розв’язку на трасі М-19 (км 315+629). Автошлях першої категорії з 4 смугами руху з’єднає населені пункти Шляхтинці та Смиківці й дві міжнародні траси М-19 Доманове - Ковель - Чернівці - Тереблече та М-30 Стрий - Ізварине. 

- В результаті будівництва об’їзної дороги м. Тернополя будуть поліпшені транспортно-експлуатаційні показники роботи автотранспорту, знизиться собівартість перевезення вантажів та пасажирів і час їх перебування в дорозі, покращаться екологічні умови та підвищиться безпека руху, - очікують у Мінінфраструктури.

Тендер на будівництво північно-східного обходу проведуть у рамках реалізації угоди з Європейським інвестиційним банком «Транспортний зв’язок в Україні» згідно з правилами ЄІБ. Компанії можуть подавати пропозиції до 8 грудня 2021 року. 

Як повідомляв раніше «Терен», роботи проведуть за підтримки Європейського інвестиційного банку.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео