Віра Олександрович

«Тернопільводоканал» брали штурмом: спецпризначенці знешкодили дві групи «терористів»

Чергові тактико-спеціальні антитерористичні навчання сьогодні, 29 жовтня, провели у Тернополі спецпризначенці обласного управління Служби безпеки України (СБУ).

Як повідомляв «Терен», правоохоронці знешкодили «терористів», які захопили приміщення КП «Тернопільводоканал» і звільнили заручників.

- За легендою тренувань, умовні терористи прибули в місто із завданням спровокувати масштабну надзвичайну ситуацію і змусити органи влади виконати низку політичних вимог, - кажуть у Секторі взаємодії із ЗМІ та громадськістю УСБУ в області. - У випадку відмови зловмисники погрожували «підірвати» саморобні вибухові пристрої, приховані на об’єктах критичної інфраструктури міста і жорстоко розправитися із заручниками.

Для безпечного звільнення заручників правоохоронці вступили зі зловмисниками у переговори, однак через агресивну поведінку бойовиків врешті прийняли рішення розпочати штурмову операцію.

- Бійці спецпідрозділів силових відомств знешкодили обидві групи умовних терористів: першу – під час штурму приміщення, де утримували заручників, другу – при спробі втечі на захопленому авто, - додають в управлінні СБУ. – Нагадаємо, метою навчань була додаткова перевірка стану захищеності елементів системи життєзабезпечення міста від терористичних посягань, а також відпрацювання навчальних завдання з протидії групі умовних терористів.

У навчаннях взяли участь підрозділи СБУ, Національної поліції, Національної гвардії, а також - Держслужби з надзвичайних ситуацій, Держслужби спецзв’язку та захисту інформації, Військової служби правопорядку, представники органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

- Після завершення штурмової операції організатори проаналізували рівень виконання навальних завдань та оцінили ефективність міжвідомчої взаємодії учасників, - підсумовують в управлінні СБУ. - За оцінками координаційної групи Антитерористичного центру при Управлінні СБУ в Тернопільській області учасники тренувань досягнули мети навчань.

До речі, спецпризначенці нещодавно перевіряли, чи зможуть терористи пробратися на «Тернопільводоканал». Тоді провели командно-штабні навчання.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео