Олеся Поліщук

Батьків з Тернопільщини просять не лякати дітей поліцією

завантаження (10)

Ніколи не лякати дитину поліцією просять правоохоронці жителів Тернопільщини. Бо в дитини виробляється страх, і якщо вона потрапить у халепу, боятиметься звернутися по допомогу до патрульних.

Також поліцейські зібрали кілька порад, як діяти дорослим та дітям у ситуації, коли малюк загубився.

- Покладіть у кишеню дитини записку з ім’ям та прізвищем, телефоном батьків та адресою або вивчіть з дитиною ці прості й дуже важливі дані, вони можуть суттєво полегшити пошуки. Збираючись у місця скупчення людей, одягайте дитину у яскравий одяг. Якщо загубили дитину в торговельному центрі, негайно зверніться до адміністрації. Відеокамери й гучномовець допоможуть її розшукати, - радить пресслужба патрульної поліції області.

Також варто навчити дитину зупинятися на місці й чекати на батьків, якщо вона загубилася. Нехай голосно кличе на допомогу, етикет тут недоречний. Батьки мають показати людей, до яких можна звертатися по допомогу — це поліцейські, охоронці, продавці магазинів та перехожі з дітьми.

- Дитина має знати, що нікуди не можна йти з чужою людиною, що б їй не говорили і не обіцяли. Тренуйте ситуації, коли малюк губиться — дитина має чітко знати, як діяти. Придбайте для дитини розумний годинник з GPS-навігатором і SOS-кнопкою: вона дасть знати, якщо малеча вийде за межі встановленої геолокації.

У повідомленні йдеться, що поліцейський — це перша людина, яка результативно зможе допомогти. Але пам’ятайте: безпека дітей — це відповідальність батьків.

Як повідомляв «Терен», працівники Тернопільського районного управління поліції встановили місцезнаходження неповнолітньої Мельниченко Мар’яни Володимирівни, яку оголосили в розшук.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео