5 Грудня 2021, Неділя


Погода
Якщо 6 грудня мжичить сніг, то через півроку (6 червня) мжичитиме дощ

Фоторепортаж
У Тернополі відкрили перший в області «Дім ветерана» (фоторепортаж)

Відео
Підсумковий випуск відеоновин у Тернополі за тиждень

Відео
Ми співали й плакали: історія нової пісні від тернопільського гурту «ЗЕРНО»

Тернопільському тренеру присвоїли звання «Заслужений»

До уваги тернополян: як законно обійти схеми і не платити штраф за розборку «євробляхи»

Перший за часів Незалежності України Народний Дім «Просвіти» матиме місто на Тернопільщині

Експерт пояснив, як зберегти землю після смерті власника (Агроновини)

Відео Це цікаво
«Стильні маленькі картини» на ялинку від тернополянки Ольги Чіркової (відео)

Тернополяни скоро будуть захищені від «порнопомсти»

У Тернополі презентують книгу, завдяки якій мільйони людей навчилися малювати

Є такий показник, який на Тернопільщині росте щомісяця

Терміново
Смерть забрала колишнього директора однієї з тернопільських шкіл

Анонс
У Тернополі презентують книгу «Ніхто, крім нас»

«Я просто не можу залишатися осторонь»: волонтерка Христина Феціца вже майже 8 років допомагає бійцям на сході (фото)

До уваги тернополян: Польща змінила правила для українських заробітчан, чого чекати?

Тернопільський ляльковий театр відзначили на Всеукраїнському рівні

Коронавірус на Тернопільщині: 8 смертей за добу

Це цікаво
5 грудня в історії Тернопільщини

4 Грудня 2021, Субота


Погода
Прокіп дорогу прокопає, а Катерина (7 грудня) закатає

Фоторепортаж
Команда БК «Тернопіль» присвятила матч волонтерам, військовим та Герою України Віктору Гурняку (фото)

Новації на Тернопільщині: документ треба зберегти, підписати і відправити

Свято-Успенську Почаївську Лавру вишила на полотні майстриня з Тернополя (фото)

Що чекає тернополян за екологічні порушення?

Це цікаво
Навіщо тернополянка виготовляє пастилу? (Закінчення) 

Фоторепортаж
«Я вирішила малювати те, що відчуваю…»: у Тернополі відкрилась виставка картин Марії Ділай (фоторепортаж)

Тернопільщина визначилась зі «смачним» народним брендом

За що головний податківець Михайло Яцина відзначив Тернопільський район

Селекціонер створив унікальне дерево, що дає десять різних видів плодів одночасно (Агроновини)

Тернополяни можуть передати іграшки дітям, які потерпають від домашнього насильства

Дорогу до замків Тернопілля у наступному році вкажуть нові туристичні знаки

Волонтери на Тернопільщині знайшли 1000 осіб, яким допомогли в отриманні безоплатної правової допомоги

У Тернопільській громаді повністю вакцинували близько 34% населення

Анонс
Спортсмени з Тернополя зіграють особливий матч

Житель Тернопільщини постане перед судом за незаконний видобуток гравію у каньйоні

За добу на Тернопільщині від коронавірусу померло ще семеро жителів області

Це цікаво
4 грудня в історії Тернопільщини

3 Грудня 2021, П’ятниця


Погода
Водіям на Тернопільщині варто бути обережними – попереджають про ожеледицю

Відео
У Тернопільському обласному навчально-реабілітаційному центрі влаштували концерт до Дня людей з інвалідністю (фото, відео)

Співпраця влади та бізнесу: як на Тернопільщині розвивають економіку

Варто знати: суворі карантинні обмеження у Тернополі із 6 грудня стосуватимуться лише невакцинованих

Що чекає тернополян на вихідних?

Фотофакт
Тернопільські «Красунчики дня»

Відео
«Добра воля простої людини»: у Козові нагороджували воїнів та волонтерів (відео)

Тернополянам на замітку: йогу можна поєднувати з іншими, комфортними для вас, видами спорту

У Тернополі учні третьої школи виготовили ангеликів для літніх людей (фоторепортаж)

Суд зобов’язав двох водіїв і підприємця сплатили шкоду рідним студентки з Польщі, яка загинула у ДТП в Тернополі (фото)

Помер відомий священник з Тернопільщини

Спритник з Тернопільщини у Почаєві налагодив підпільну торгівлю дизпаливом

Цілу родину з Тернопільщини у ФСБ Росії зробили «українськими шпигунами» (фото)

Хто з тернополян має право на безплатну правову допомогу після зміни прожиткового мінімуму?

Тернополянин Дмитро Підручний став найкращим серед українців у спринті на етапі Кубку світу

Швидкий обід по-українськи: у продажу з’явилися заморожені крем-супи (Агроновини)

Суп – невід’ємна складова української гастрономічної традиції.

У більшості родин саме суп або борщ (що по суті є також різновидом супу) вважається повноцінним обідом. Утім, швидкий ритм життя та зайнятість не завжди дозволяє виділити годину-дві на приготування юшки.

Українська компанія з Маріуполя знайшла рішення цієї проблеми – заморожений суп. Для приготування продукту його варто лише розігріти. Завдяки технології швидкої заморозки продукт втрачає мінімум поживних речовин.

Виготовляє «швидкі» крем-супи подружжя – Марія та Сергій Бубнови. Минулого року вони заснували виробництво під ТМ «Азовська фабрика-кухня». Раніше підприємці виготовляли мариновані овочі, набори для борщу, миті та варені овочі. У 2020 році в Бубнових з’явилася ідея виготовляти суп.

Продукцію поки що реалізують у магазинах Маріуполя. Для цього придбали автомобіль-рефрижератор, йдеться на сторінці Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Джерело: www.seeds.org.ua

 

 

Веганське сало створили у Франції

На ринку альтернативних продуктів наразі присутні багато варіантів рослинних замінників м’яса.

Можна легко знайти веганську свинину, яловичину, курятину, фрикадельки чи стейк. А от з рослинними замінниками сала та бекону все не так просто.

Справа у тому, що більшість таких продуктів одразу плавляться на сковорідці й перетворюються на звичайну рослинну олію. Це робить псевдосало не досить подібним до натурального продукту. Утім, рішення цієї проблеми також знайдено – французький стартап 77 Foods представив веганські бекон та сало, які не втрачають структури під час приготування та за смаком і виглядом максимально нагадують справжні тваринні продукти.

Основним інгредієнтом лардону та бекону від 77 Foods є текстурований соєвий білок, який надає продукту відповідний смак, волокнисту текстуру та збалансований харчовий профіль.

Компанія позиціонує свої продукти, як єдині, що поєднують штучну м’ясну та жирову тканину, яка не розділяється під час приготування. Для створення «жиру» використовують емульсію з рослинних олій (соняшникова, ріпакова та ін.), воду, коріння, водорості та інші інгредієнти.

Цього року французький стартап виграв конкурс харчових інновацій та отримав 1 млрд євро інвестицій від компанії Unilever.

Джерело: seeds.org.ua

415

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
rek
Схожі матеріали

Інші публікації автора