Віра Олександрович

Тернопіль: чи винна директорка школи, на яку нарікають батьки, дізнаємося через місяць (фото)

Основне (1)

У Тернопільському навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-правовий ліцей №2» проведуть аудит всієї фінансово-господарської діяльності за останніх 2 роки.

Розпорядження «Про проведення службової перевірки» вчора, 3 листопада, підписав міський голова Тернополя Сергій Надал. Спричинили таке рішення, як йдеться у документі, скарги батьків учнів школи і батьків вихованців Тернопільського дошкільного навчального закладу №5.

Іванюк
Іванюк

Тож тепер створять комісію, яка власне і проведе службову перевірку за період 2020-2021 років і надасть оцінку діяльності директора Тернопільського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-правовий ліцей №2» Інни Іванюк. Експерти повинні вивчити питання фінансово-господарської діяльності, правильності використання бюджетних коштів, організації ремонтних робіт, а також - виконання доручень начальника управління освіти і науки.

До складу комісії включили: - Надію Ходорівську – начальницю відділу внутрішнього контролю, голову комісії; - Олену Костецьку – головну спеціалістку відділу внутрішнього контролю, секретаря комісії; - Олену Пельвецьку - заступницю начальниці управління освіти і науки з фінансових питань; - Ганну Галагіну – начальницю відділу фінансів і бюджету фінансового управління; - Олександру Рудик - головну спеціалістку-інспекторку відділу державного архітектурно-будівельного контролю; - Валентину Кашицьку - головну спеціалістку відділу внутрішнього контролю; - Богдана Озерянського – інженера комунального підприємства «Тернопільбудінвестзамовник».

Висновки і пропозиції ці експерти мають надати міському голові у місячний термін. Контроль за виконанням розпорядження поклали на гуманітарного заступника міського голови Володимира Дідича.

Школа№2
Школа№2

Зауважимо, ситуація – непроста. Інну Іванюк у Тернополі добре знають. Вона - мати синів-атовців, має чоловіка - інваліда війни, нещодавно відзначила ювілей. Вона – директорка правового ліцею, який фактично створила, і заради учнів навіть закінчила аспірантуру, захистивши дисертацію в Академії педагогічних наук.

Урок права
Урок права

До слова, «Терен» пропонував Інні Іванюк висловитися з цього приводу, але коментар вона пообіцяла дати згодом, оскільки сама не зовсім знає обставини справи. Наголосила, що буде діяти розумно і виважено. Тож, швидше за все, всі крапки над «і» можна буде поставити лише через місяць, коли свою роботу завершить створена мером комісія.

Фото з відкритих джерел і зі сторінки Інна Іванюк у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео