Євгенія Цебрій

«В нас є інформація, що декілька лікарів цим займаються»: у поліції працюють над виявленням куплених COVID-сертифікатів

golovna-5

Куплених сертифікатів на Тернопільщині під час перевірок правоохоронці наразі не виявили. Однак в цьому напрямку працюють і нагадують про кримінальну відповідальність для тих, хто виготовляє фальшиві документи і для тих, хто їх використовує.

- У нас досить невеликий потік перевірки сертифікатів, бо перевіряємо переважно заклади харчування і транспорт міжобласного сполучення, - повідомив під час брифінгу начальник Головного управління Нацполіції в Тернопільській області Олександр Богомол. – Наразі у нас таких випадків ще не було, навідміну від прикордонних областей, де їх десятки, бо через кордон в день проходять тисячі людей. Але люди вже розуміють, що це виявляють дуже швидко і просто цими сертифікатами не користуються.

Олександр Богомол також зазначає, що у поліції є інформація про недобросовісних медиків, які отримують кошти за те, що начебто вакцинували людину, а насправді цього не зробили, лише внесли її дані в електронну систему.

- Ми працюємо в цьому напрямку. Думаю наступного тижня покажемо результат цієї роботи, - зазначає очільник поліції Тернопільщини. - Це робиться елементарно. Порушуємо кримінальне провадження, проводимо відповідні заходи, аудіо- та відео- контроль, посилаємо агента. Це робиться так, як закупка наркотиків. Зробимо закупку, подивимося, вийде чи не вийде. Я гарантій не даю, але ми в цьому напрямку працюємо. Ми знаємо, що є лікарі, які колять щось інше, але це може закінчитися реанімацією. Вірити у вакцину чи ні… У мене двоє заступників минулого року мало не померли від ковіду. Навесні хворіли 50-60 працівників поліції. Сьогодні хворіють 18 людей, жодного в лікарні, тому, що всі вакциновані.

Нагадаємо, з 21 жовтня на Тернопільщині працюють посилені наряди та мобільні групи, які перевіряють сертифікати про вакцинацію у працівників барів, ресторанів, магазинів, спортзалів та інших закладів, які надають послуги споживачам.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео