Орест Сарматський

Увага: оприлюднено схему шахрайства на землевласниках (Агроновини)

1474022244

Частішають випадки обману пайовиків і орендарів. Передусім аферисти шукають осіб, які хочуть продати землю, а вже тоді починають реалізувати свій шахрайський механізм.

“Земельна розвідка!” оприлюднила схему наживи зловмисників, аби попередити людей від біди.

Отже, насамперед шахрай шукає пайовика, який прийняв рішення продати свій земельний наділ. Розповідає йому історію про те, що орендар або хтось інший буде уповільнювати процес продажу.

Далі шахрай пропонує купити ділянку за заниженою ціною. Для цього продавцю потрібно поїхати з ним до нотаріуса, підписати довіреність на продаж, віддати документи на землю, копії своїх документів та банківську картку.

У такий спосіб він одразу отримує свої 900-1000 за гектар готівкою. Кульмінація — шахрай реєструє намір на продаж земельної ділянки за довіреністю за завищеною ціною для того, аби мінімізувати 

Агроном розказав, які гарбузи облюбували українські покупці 

З кожним роком попит на гарбузи в Україні зростає. 

Можливо наші співгромадяни перейняли моду від американців, де цей овоч – невід’ємний атрибут святкування Геловіну. Окрім того, наші люди охочіше почали використовувати гарбуз в кулінарії: готувати супи, каші, десерти тощо.

Журналісти ТСН побували на одному з найбільших господарств на Півдні України, де під гарбузами – 350 гектарів. Половину вирощують на насіння, а решта вісім сортів – їстівні.

Fresh and colorful pumpkins and squashes
Fresh and colorful pumpkins and squashes

На складах уже зберігаються білі, помаранчеві, зелені й жовті, різні не тільки за формою, а й смаком. Три роки тому до асортименту додалися батернати, які мають присмак мускатного горіха. Зараз вони домінують.

Невеликі за розміром гарбузики швидко здобули ринок. У них багато м’якоті і мало відходів, а ще вдалий розмір: зручно готувати на один раз.

У господарстві кажуть, попит на гарбузи росте з кожним роком. Половину врожаю з’їдають в Україні, решту – імпортують. Вирощувати гарбузи, кажуть, вигідно і досить нескладно. Середній урожай – 35 тонн із гектара. Гуртова ціна від 5 гривень до 15 за кілограм.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео