Орест Сарматський

Вже відомо, які автомобілі на Тернопільщині не пройдуть техогляд

1565879160_parkovka-mashiny-mosru-2106-1 (Copy)

Водії Тернопільської області в очікуванні повернення обов’язкового техогляду транспортних засобів. 

Як повідомляється, цього вимагає угода про асоціацію з ЄС.

- Згідно з угодою про асоціацію з ЄС, Україна зобов’язана контролювати технічний стан ТЗ. Про це свідчать директиви 40 та 45 Європейського Союзу. На реалізацію цього зобов’язання відведено п’ять років з набрання чинності цієї угоди. Таким чином, влада України має повернути обов’язковий техогляд транспортних засобів, що відповідає даній угоді і зробити це необхідно не пізніше вересня місяця 2022 року, - йдеться у повідомленні.

Вже зараз опубліковано формулювання щодо транспортних засобів, які можуть не пройти ТО і, відповідно, не отримати свідоцтво. До таких транспортних засобів належать “євробляхи”, автомобілі після ДТП, переобладнані та “убиті” авто. 

Наприклад, перевірку на придатність до експлуатації можуть не пройти транспортні засоби із зміненою паливною системою. Іноді можна зустріти дизельні машини, в яких вирізаний фільтр сажі. Так роблять деякі автовласники через високу вартість цієї деталі. З введенням техогляду такий транспортний засіб не пройде перевірку через невідповідність певному рівню вихлопу газів.

Також у списку невідповідності можуть опинитися авто, які побували у ДТП, якщо ремонт такої машини виконано не на належному рівні.

Ще один пункт заборони – вантажний мікроавтобус, що переобладнаний під пасажирський. Такий вид транспорту буде непридатним для експлуатації.

У зоні ризику також автомобілі сильно пошкоджені корозією – тобто, з наскрізною.

Що стосується “євроблях”, то їхня вартість часто дуже низька через незадовільний стан. Такі автомобілі у ЄС, як правило, технічний огляд не проходять.

Варто зазначити, що на сьогоднішній день за непроходження ТО передбачено штраф у розмірі 1700 грн. У разі повторення порушення, людина позбавляється прав водія.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео