Віра Олександрович

Замовник вибуху отримав домашній арешт, але в Тернопільській окружній прокуратурі із цим не згодні

Вікно

Замовнику залякування сім’ї у Тернополі суддя призначив цілодобовий домашній арешт. І це при тому, що вибуховий пристрій, за наказом зловмисника, заклали просто на підвіконні багатоповерхівки. 

Про це сьогодні, 9 листопада, повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури. І вказали, що оскаржуватимуть подібне рішення суду.

- Під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури про підозру повідомили тернополянину, якого звинувачують за ч. 3 ст. 355 КК України, - кажуть у прокуратурі. – Йдеться про «примушування до виконання цивільно-правових зобов’язань, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з пошкодженням майна, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров’я».

Нагадаємо, близько 7 ранку 26 жовтня на підвіконні першого поверху житлового будинку у Тернополі спрацював саморобний вибуховий пристрій. Відтак вікно у квартирі розбилося. У той час в кімнаті перебувала жінка із п’ятирічною дитиною, тож уламки скла травмували їй руку і пошкодили майно у квартирі. 

- Правоохоронці оперативно встановили замовника злочину, - додають у прокуратурі. – Він надавав вказівки іншому співучаснику, пояснював, як вчиняти протиправні дії щодо потерпілого, щоб змусити останнього повернути йому борг. 

Подейкують, що потерпілий нібито боргував замовнику кілька тисяч доларів, а виконавець теж мав борг перед замовником. Начебто йшлося про суму 1400 грн. Тож замовник обіцяв скасувати борг після встановлення вибухового предмету, щоб «полякати» іншого боржника.

- Незважаючи на те, що у клопотанні слідчого йшлося про наявність ризиків, адже підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування та суду, впливати на потерпілих і продовжувати стосовно них злочинну діяльність, слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду відмовив у застосуванні до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, - наголошують у прокуратурі. - У суді для зловмисника обрали цілодобовий домашній арешт, тому Тернопільська окружна прокуратура готує апеляційну скаргу на вказане рішення. 

Розслідування наразі триває. Здійснюють його працівники поліції. 

Фото пресслужби Головного управління Національної поліції в області

Вибір читачів за тиждень

Відео