Орест Сарматський

Свинину та яловичі реберця, які не містять м’яса, створили в Японії (Агроновини)

1001 (Copy)

Next Meats Co Ltd, харчова технологічна компанія, що спеціалізується на виробництві рослинних замінників м’яса, нещодавно оголосила про запуск нового продукту – штучних яловичих ребер для барбекю Next Yakiniku Short-Rib 2.0. 

Компанія базується в Токіо і зараз працює в США. Наразі стартап працює над створенням нових веганських замінників продуктів тваринництва, повідомляє SEEDS.

Раніше м’ясо рослинного походження не було широко доступним у ресторанах Японії. З минулого року продукція Next Yakiniku доступна у супермаркетах по всій країні та в багатьох інших ресторанах. Він також доступний в інших країнах, таких як Сінгапур, Гонконг і Тайвань.

Short-Rib 2.0 – це вдосконалена версія першого варіанту продукту Short-Rib, пише vegconomist.com. Тут рослинне м’ясо має більш тверду текстуру, а розміри шматків штучної яловичини більші. Таким чином, Short-Rib 2.0 більше нагадує яловичину, нарізану з реберець. Продукт також містить на 5% більше білка, ніж попередня версія. Крім того, компанія змінила склад соусу, в якому маринують штучну яловичину для барбекю.

Next Meats не збирається зупинятися на рослинних замінниках яловичини і прагне розширити асортимент. Наразі фахівці компанії працюють над створенням рослинних замінників свинини, молока та риби (тунця). Нові продукти, які мають назву «NEXT Pork», «NEXT Tuna» та «NEXT Milk», незабаром з’являться на комерційному ринку.

Брюссельську капусту можна збирати навіть узимку

Фермер з Київщини Ігор Микицей вирощує брюссельську капусту вже понад десятиліття – з 2008 року. 

Цього року у господарстві пана Ігоря такою капустою зайнято ділянку площею півтора гектара. Говорить, культура досить прибуткова та не боїться морозів, тому збирати її можна навіть узимку, повідомляє SEEDS.

- Брюссельська капуста буде рости до Нового року, оскільки температура до -10 градусів їй абсолютно не шкодить, – розповідає фермер.

Варто зазначити, що врожайність культури невисока – з однієї рослини отримують від 300 до 400 грамів якісних плодів привабливого товарного вигляду. 

Щоб капуста виглядала добре і мала правильну форму, під час росту вершечок рослини зрізають. Усе це потрібно робити вручну. Збирають брюссельську капусту також руками: спершу обривають листя, а потім зривають качанчики.

Pasted into Свинину та яловичі реберця, які не містять м’яса, створили в Японії (Агроновини)
Pasted into Свинину та яловичі реберця, які не містять м’яса, створили в Японії (Агроновини)

* Для довідки: Брюссельська капуста – досить корисний продукт. За кількістю амінокислот та вітаміну С вона перевершує навіть броколі. Вітаміну С у цій культурі в два рази більше, ніж у цитрусових фруктах. Також така капуста містить білок, фолієву кислоту та вітаміни групи К. Продукт радять вживати тим, хто прагне схуднути, а також вагітним. Утім не рекомендують їсти таку капусту людям, що мають хвороби шлунково-кишкового тракту чи щитовидної залози.

Фермер реалізовує капусту в супермаркети Київщини. Наразі закупівельна ціна на неї становить близько 60 грн за кілограм. У роздріб же брюссельську капусту продають вже по 100 грн за кілограм.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео