Євгенія Цебрій

У Зарваниці запрацював тимчасовий пункт щеплення: медики розповіли про підтримку вакцинації церквою

z09

Тимчасовий пункт щеплення днями запрацював на території Марійського духовного центру у Зарваниці. Таким чином медики планують вакцинувати від COVID-19 вірян, які приїжджають до чудотворного місця. 

- У Зарваницю вже виїжджала мобільна бригада, сьогодні вона також там працює, - повідомила під час брифінгу 11 листопада директорка Департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Ольга Ярмоленко. - Для того, щоб там проводити вакцинацію, треба вибирати час роботи, коли багато вірян. Сьогодні якраз так вийшло, що там була Служба Божа, тому виїхала бригада. 

Pasted into
Pasted into

Графік роботи пункту щеплення у Зарваниці залежить від того, які заходи там відбуватимуться, зазначає пані Ярмоленко. Приміром, в суботу і неділю будуть Служби, відтак у ці дні бригада працюватиме, адже людей буде більше.  

- Якщо вас цікавить, як віднеслися до вакцинації наші релігійні конфесії, то я хочу сказати, що ми відчули підтримку і УГКГ, і УПЦ, - каже директорка Департаменту охорони здоров’я. - Практично всі священники УГКЦ вакцинувалися ще на початковому етапі. Так само священники УПЦ. Відповідно вони сприяють тому, що надають приміщення для проведення вакцинації. Я спілкувалася з багатьма священниками, і вони кажуть, що вакцинація – це їхній громадянських обов’язок і вони його виконують. Вакцинація, як сьогодні трактує церква, – це любов до ближніх. Кожен, хто вакцинується, таким чином проявляє любов до ближнього.

Pasted into
Pasted into

До слова, постійний центр вакцинації діє у приміщенні, яке надала греко-католицька церква в Бучачі, додає Ольга Ярмоленко.  Там вже провели 7 тисяч щеплень.

Нагадаємо, записатися на вакцинацію у Тернополі можна онлайн.

Фото: Терен, Департамент охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео