Анастасія Кисіль

Скуштувати та придбати крафтову продукцію можна на ярмарку у Тернополі (відео)

IMG_2154

На крафтовому ярмарку у Тернополі зібрались локальні виробники «на торговицю». Тут можна придбати різний товар: від розвиваючої книжки для дітей до цукерок. Також - печиво, пиво, мед, сир, джем, пасту, пастилу.

Голова кооперативу «Малиновий рай», що у Зборівському районі, Олег Костецький пропонує натуральні джеми, які виготовляють уже понад 4 роки. Чоловік розповів, як створюють крафтовий продукт.

- Джем вариться при температурі 72 градуси, створюється вакуум, тоді варення зберігає свою цінність та вітаміни, - каже Олег Костецький.

Печиво, яке можна власноруч прикрасити, а потім з’їсти, пропонує тернопільське виробництво «Країна-ням». Про крафтове печиво розказує майстриня Марина Дашкевич:

- Ми робимо пряники-логотипи міста. Це туристичні пряники, які можна подарувати друзям, чи придбати як сувенір для туристів. Вони смачні і цікаві. На них намальовані символи Тернополя, - каже майстриня Марина Дашкевич.

Разом з донькою на крафтовий ярмарок прийшла Ганна Кисіль.

- Почула, що сьогодні відбувається крафтовий ярмарок, вирішила з дочкою прийти. Продукти, які виготовленні в домашніх умовах, з любов’ю, з теплотою, завжди кращі і смачніші. Придбали пряники, які вдома будемо прикрашати, - розповідає тернополянка.

Pasted into Скуштувати та придбати крафтову продукцію можна на ярмарку у Тернополі (відео)
Pasted into Скуштувати та придбати крафтову продукцію можна на ярмарку у Тернополі (відео)

Корисна паста з твердих сортів пшениці та з додаванням натуральних барвників - товар «Майстерні крафтової пасти» з Тернополя. Представниця майстерні Світлана розповіла про особливість цієї пасти.

- Паста створена з борошна твердих сортів. Ми  в пасту додаємо бурячок, різні овочі, зелень, спеції. Це чудова ідея - як нагодувати дітей, які не люблять овочів їсти, бо ми їх майстерно там заховали.

Тернополянин Олег показує що придбав та чому обирає крафтові продукти.

- Купив пилок, кажуть, що дуже хороший. Крафтове обираю, тому що люди вкладають більше зусиль і душі в товар, цим завойовують клієнта, - каже Олег.

Власне виробництво крафтових дитячих іграшок разом зі своєю дружиною створив тернополянин Тарас. 

- Дружина почала шити розвиваючі книжки для дітей, перша була зроблена для сина. Зараз працює виробництво, яке має замовлення навіть за кордоном. Але нам цього було мало і ми почали виготовляти ще іграшкові коляски для дітей, - каже тернополянин Тарас.

Pasted into Скуштувати та придбати крафтову продукцію можна на ярмарку у Тернополі (відео)
Pasted into Скуштувати та придбати крафтову продукцію можна на ярмарку у Тернополі (відео)

Така подія в Тернополі вперше. Організував її Святослав Абрам’юк - керівник ініціативи «Від села до міста». Він каже, що у крафтовому ярмарку візьмуть участь 15 виробництв з Тернопільщини.

- Досвід беремо зі Львова та Івано-Франківська. У Львові уже більше як пів року проводять такі ярмарки, де збираються фермери і крафтовики. Тепер ми також запускаємося, і дуже приємно, що в Західній Україні відбуваються такі ярмарки, на яких підтримують фермерів, крафтовиків, невеликих виробників, - каже Святослав Абрам’юк.

Щось придбати або скуштувати на крафтовому ярмарку можна сьогодні-завтра кожному тернополянину, вхід на нього - безкоштовний. 

https://www.youtube.com/watch?v=iH2oWSizd9c

Фото авторки

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео