Орест Сарматський

Фермер виростив найбільшу картоплину у світі (Агроновини)

1402 (Copy)

Фермери з Нової Зеландії Донна та Колін викопали на власному городі гігантську картоплину. Вага бульби сягає майже 8 кілограмів. Подружня пара вже подала заявку на реєстрацію овочу у книзі рекордів Гіннеса.

Щасливі власники бульби жартома іменують картоплину Дагом. Фермери зізнаються: жодних особливих секретів щодо вирощування такого врожаю не мають. До слова, найімовірніше, з картоплини Колін виготовить горілку.

Джерело: agronews.ua

 

Держпродспоживслужба назвала виробників фальсифікату масла та сиру

1401 (Copy)
1401 (Copy)

Два зразки молочної продукції, відібрані фахівцями Держпродспоживслужби області в ході проведення заходів державного нагляду (контролю) на харчоблоках закладів освіти в Кропивницькому районі, за результатами лабораторних досліджень визнані фальсифікованими.  

Зокрема, під час лабораторної експертизи встановлено невідповідність вимогам нормативної документації за тригліцеридним складом молочного жиру, що свідчить про наявність у продукції рослинних жирів замість жирів тваринного походження.

Мова йде про масло солодковершкове «Селянське» 73% жиру виробництва ТзОВ «Відді», Хмельницька обл. та сир кисломолочний фасований 9% жиру виробництва ТОВ «Валківський молочний завод», Харківська обл.

Наразі тривають заходи щодо обстеження постачальників продукції в Кіровоградській області та виробників у Хмельницькій та Харківській областях територіальними управліннями Держпродспоживслужби.

Джерело: agronews.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео