Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини щомісяця справно діляться 1,5% своїх доходів

Армія

Понад 304,7 млн грн – такий внесок Тернопільщини на потреби Української армії. Лише у жовтні отримали 33,7 млн грн військового збору.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 10-ти місяців до загального фонду держбюджету платники податків з Тернопільщини перерахували понад 304,7 млн грн військового збору, - каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - Порівняно з відповідним періодом торік надходження зросли на 56,4 млн грн.

Як зазначив очільник податкового відомства, лише у жовтні платники з Тернопілля спрямували на потреби армії 33,7 млн грн військового збору. Приріст цього платежу до показників аналогічного періоду торік склав 4,3 млн грн (15%).

- Необхідно мати на увазі, що українська армія отримуватиме стабільні кошти для вирішення нагальних питань лише завдяки легальній праці, – додає начальник ГУ ДПС в області. – Тому закликаю роботодавців не допускати фактів «тіньової» зайнятості. Адже не оформлені належним чином трудові відносини позбавляють соціальних гарантій найманих працівників, знижують доходи бюджетів, а відтак і можливість зміцнення обороноздатності країни. 

Михайло Яцина також нагадав, що платниками військового збору є фізичні особи-резиденти і нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Ставка – незмінна, 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео