Віра Олександрович

Чому легальні доходи є такими важливими, пояснив головний податківець Тернопільщини

Яцина_свіже

Завдяки легальним доходам тернополян уже вдалося поповнили місцеві бюджети на 3,1 млрд грн. І такі тенденції посилюють оптимізм щодо ситуації в краї.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Оподаткування легальних доходів жителів Тернопілля посприяло надходженню до місцевих бюджетів краю 3,1 млрд грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) упродовж 10-ти місяців, - каже начальник Головного управління ДПС в області Михайло Яцина. - Приріст цього платежу до показників аналогічного періоду торік склав 24%, тобто надійшло на 613,2 млн грн більше.

До державного бюджету сплатили 1,1 млрд грн, що на 199,3 млн грн більше, ніж торік.

- Загалом упродовж 10-ти місяців краяни перерахували до бюджетів 4,2 млрд грн ПДФО, - уточнює Михайло Яцина. – «Плюс» до рівня січня-жовтня 2020-го склав 812,5 млн грн. Відрадно, що незважаючи на складні економічні умови через коронакризу ми спостерігаємо позитивну динаміку сплати цього платежу.

Він зазначив, що ПДФО є основою місцевих скарбниць із часткою 70-75%. Завдяки його належній сплаті територіальні громади отримують кошти на покращення інфраструктури, реалізацію соціально-культурних програм місцевого рівня.

- Вважаю, що офіційна зайнятість, належні зарплати, легалізація підприємницьких ініціатив сприятимуть додатковим надходженням до місцевих бюджетів, тому керівники територіальних громад повинні бути максимально зацікавлені у соціальному захисті громадян, - наголошує очільник ГУ ДПС Тернопільщини.

До слова, заступник начальника Петро Якимчук також упевнений, що керівники територіальних громад Тернопільщини повинні бути максимально зацікавлені у легалізації доходів.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео