Оксана Бучко

Вакциновані тернополяни можуть планувати, на що витратять 1000 грн?

image

Вакциновані двома дозами проти COVID-19 тернополяни можуть отримати 1000 грн. Такі бонуси пообіцяв президент Володимир Зеленський у зверненні 15 листопада, анонсуючи нову програму підтримки креативного, спортивного й транспортного секторів економіки. На це виділяють 6 млрд грн у той час, як вакцинованих двома дозами в Україні уже 8 887 415 осіб.

Тож кошти у сумі 1000 грн отримають лише 6 млн. Як інформує УП, програма стартує 19 грудня. До кінця року на неї виділять лише близько 3 млрд гривень, стільки ж - на початку 2022 року.

Кошти можна буде отримати через додаток «Дія» і витратити на придбання абонементів у спортзал, відвідання кінотеатрів, театрів або купити квитки для мандрівок всередині країни.

Як наголошує президент, отримати бонус «швидко і зручно, тобто через додаток «Дія», зможе кожен, хто отримав два щеплення». За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал або фітнес клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок всередині країни на внутрішні авіа- чи залізничні перевезення.

Також розглядатимуть альтернативну можливість отримати ці кошти для тих, у кого немає смартфонів і хто не може використати додаток «Дія».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео