Орест Сарматський

На Тернопільщині спритник пропонував отримати права без навчання в автошколі

139024221_3585874491534287_7750746130346671148_n (Copy)

Мешканець Тернопільського району вирішив стати водієм, не навчаючись в автошколі.

Як повідомляє поліція області, чоловік в мережі Facebook знайшов оголошення про можливість обійти усі етапи навчання. Житель району списався з незнайомцем. Той запевнив, що усе робить легально, із занесенням відповідних даних в базу.

- Чоловік замовив одразу дві категорії - В та С й відправив пакет необхідних відсканованих документів. За послугу мав оплатити майже 7 тис. грн. Вже на пошті замовник, перевіряючи посвідчення водія, запідозрив підробку. Гроші не оплачував, а одразу зателефонував на лінію «102», - йдеться у повідомленні.

Цей факт працівники поліції внесли в ЄРДР відповідно до ч.1 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу. Посвідчення передали на експертизу. Зараз оперативники встановлюють осіб, які надають протизаконні послуги.

Як повідомляв «Терен», нещодавно іноземцеві не вдалось скористатися послугами у одній із автошкіл міста, після чого було оприлюднено алгоритм дій щодо отримання іноземцями прав водія в автошколах Тернопільщини.

Вибір читачів за тиждень

Відео