Віра Олександрович

У Тернополі вітали діток, які боролися за життя із перших секунд (фоторепортаж)

11

На зустріч у Тернопільських обласний перинатальний центр «Мати і дитина» сьогодні, 17 листопада, прилетіли «ранні пташечки»: Тадей, Оленка і Софійка.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» написав головний лікар цього медичного закладу Віктор Овчарук. Виявилося, ці троє діток з’явилися на світ трішки передчасно. Допомогли їх виходити медики із перинатального центру.

22
22

У дописі, зокрема, йшлося (цитуємо): «…Сьогодні до нас на зустріч прилетіли наші «ранні пташечки»: Тадей, Оленка та Софійка. Дітки, які народилися занадто рано, але завдяки цьому вони стали значно сильнішими, бо боролися за своє життя із перших секунд. Допомагали їм неймовірна сила любові батьків і віддана праця лікарів. Як кажуть медики, вони вкладають своє життя у цих діток…».

33
33

До слова, батьки все ще розповідали зі сльозами на очах про той важкий період, коли вони кожного дня молилися і ходили до своїх дітей. Виписку додому вони вважають другим днем народження своїх малюків, підкреслив Віктор Овчарук.

44
44

55
55

66
66

77
77

Довідка. 17 листопада - Всесвітній день недоношених дітей. Це свято - можливість підвищити обізнаність про передчасні пологи та співпрацювати з партнерами по всьому світу, щоб запобігти цьому. Щороку все більша кількість країн відзначає Всесвітній день недоношених дітей, організовуючи національні та місцеві заходи, включаючи публічні мистецькі інсталяції, парламентські слухання, зустрічі медичних працівників, марші чи фіолетове освітлення державних будівель. Саме тому на фото – фіолетові кульки.

Фото зі сторінки Viktor Ovcharyk у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео