Оксана Бучко

Забронювавши житло за кордоном через один із сервісів, тернополяни ризикують залишитись без прихистку на час поїздки

o7PP9WYWigryj16OBp91cYKRLu02A3h2ra9M5XTe

Бронювання житла для майбутньої подорожі не гарантує його наявність під час неї. Тож тернополяни діляться порадами, які сервіси є більше надійними у цьому питанні.

Чи не найбільш відомий сервіс Booking дещо розчаровує клієнтів.

- Ми з дружиною нещодавно подорожували в Будапешті, - розповідає тернополянин Андрій Шкула. – Зняли через цей сервіс апартаменти, які обрали за рейтингом. Вартість оплатили заздалегідь. Та поселитись у заброньоване житло, на жаль, не змогли. Власник пояснив, що він – за кордоном, а його працівниця, яка повинна була перебрати обов’язки – з ковідом. Менеджери сервісу заспокоїли і знайшли інше житло. Але знову в того ж здавача, що підвів, лише на сусідній вулиці. За вказаною адресою ніхто нас не зустрів, хоча власник переконував у готовності прийняти гостей. Тож оплата за житло пройшла двічі, а також пройшло декілька годин натяків на те, що нас поселять. Щастя, що погода була чарівна, а вечірній Будапешт - прекрасний.

Знайти альтернативне житло за доступною ціною і на всю компанію подорожуючих було не так просто.

- Ми подорожували двома родинами, - продовжує тернополяинин. - Ситуацію ускладнювало і те, що це була пятниця, а також на ті вихідні в Будапешті проводили великий захід від MTV. Тож готель знайшли за декілька кілометрів від центру. Там оплатили готівкою, бо вже не хотіли мати справ з сервісом.

Після повернення додому тернополянину вдалось переконати менеджерів сервісу, що угода зі здавачем не відбулася. Йому повернули повну вартість, сплачену за житло. Незручності та тривале міжнародне спілкування з представниками Booking обійшлись у більш, ніж чотири тисячі гривень.

Власник хостелу у Тернополі, підприємець Тарас Ковальчук рекомендує звертатись під час подорожі у місцеві ТІЦ, а також використовувати інші сервіси.

- У таких проблемних ситуаціях варто одразу сконтактувати з місцевим ТІЦом, вони точно допоможуть, - говорить він. – А топові сервіси, з якими працюємо - це Airbnb, hostelword, hotels24 і olx.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео