Олена Чепіль

На Тернопільщині штрафуватимуть за продаж ліків дітям до 14 років

45

17 листопада Верховна Рада ухвалила закон, за яким передбачено запровадження штрафів за порушення заборони на продаж ліків дітям до 14 років по всій Україні й Тернопільщині зокрема.

- Законом вносяться зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме – доповнюється Кодекс новою статтею 42-5, якою встановлюється відповідальність за продаж (у тому числі, з використанням інформаційно-комунікаційних систем дистанційним способом) і доставку лікарських засобів малолітнім особам. Також, задля приведення у відповідність до запропонованих змін, вносяться відповідні зміни до статей 221 і 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення, – про це повідомила пресслужба Верховної Ради у Телеграмі.

Штрафуватимуть і аптекарів, і кур’єрів, у разі купівлі ліків неповнолітнім через інтернет.

- Ця ініціатива спрямована на обмеження доступу підлітків до лікарських засобів. За статистикою, у 60% випадків діти-самогубці використовують лікарські засоби, щоб вкоротити собі віку. Для них це найдоступніший спосіб суїциду, – пише голова комітету Ради з питань здоров’я нації, медичного страхування Михайло Радуцький.

Штрафи становитимуть від 3,4 тисячі гривень до 5,1 тисячі гривень за перше порушення, а за повторне протягом року – від 5,1 тисячі гривень до 6,8 тисячі гривень.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео