Анастасія Кисіль

Книжки завжди в моді: що читають тернополяни (відео)

IMG_2414

Книжка в електронному чи в паперовому вигляді, з бібліотеки чи з книгарні - не важливо, головне, щоб читати було цікаво. Зимові вечори найдовші, тож у найбільшій бібліотеці Тернопільської області  кажуть, що це час діставати відкладені «на понеділок» книжки.

- Насправді, на зимово-осінній період читачів, як правило, збільшується. Це напевно зумовлено тим, що роботи меншає і люди хочуть поринути у книжковий світ, - коментує працівник відділу міського абонементу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки Олена Холодян.

Також працівниця Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки Олена Холодян розповіла, що читають тернополяни.

- Тернополяни останнім часом просять психологічну літературу: романи, детективи і сучасні переклади. Останнім часом популяризується класика, переклади класики в сучасних оформленнях.

Занотовуйте, бо тернополяни розказали «Терену» про найцікавіші для них книжки.

- Бібліотека зараз - це досить круто, це інтелектуально і я прийшла сюди. Сьогодні взяла Мирослава Лаюка «Залізна вода» - це книга про Лесю Українку. Також я бажаю читачам «Радіо ніч» Андруховича, яка втамує ваш вечір, - каже Світлана.

- Я читаю книги, хоча з появою інтернету це стає складніше і складніше.  З дитинства дуже люблю читати. Останнім часом мене цікавить філософія. Книга, від якої я була в захваті -  «Бгаґавад-ґіта як вона є» Бхактіведанта Свамі Прабхупада. Дуже раджу спробувати долучитися до великого і вічного знання, - розповідає Вікторія.

IMG_2411
IMG_2411

- Я обожнюю читати класику. Мій улюблений автор Джек Лондон і я б радила всім прочитати його «Мартіна Ідена», оскільки це книга, яка дає багато їжі для переосмислень і розповідає про дійсне та реальне нутро людини, як вона може змінюватися та наскільки важливо прагнути саморозвитку. Єдине, що можу порадити тернополянам, щоб це не призвело до нещасного випадку, як в цій книзі, - каже тернополянка Сніжана.

IMG_2413
IMG_2413

- «Джейн Ейр» Шарлотти Бронте - дуже гарна книга, прочитала на одному диханні за один вечір, так що раджу вам, - каже Василина

- Остання книга, яку я прочитала - «Подорож» Іди Фінк теж дуже сподобалась, про рідне місто, - поділилась Ольга.

[embed]https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR03Q55C6UMxZUslzpyHJBKRnFOJ1NAOffBeSEBamG6W_M0lBvYcxkf_XNA&v=FTLK9UEdIco&feature=youtu.be&ab_channel=%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE%D0%BF%D1%96%D0%BB%D1%8C%D1%81%D1%8C%D0%BA%D1%96%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%A2%D0%95%D0%A0%D0%95%D0%9D[/embed]

Фото авторки

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео