Орест Сарматський

Будинку у середмісті Тернополя пощастило на 5 млн грн

9K9B9873 (Copy)

Комплексна термомодернізація багатоквартирного житлового будинку на вулиці Івана Франка триває у середмісті Тернополя у рамках програми «Енергодім».

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

- «ОСББ «Центральне 23» - одне із десяти тернопільських учасників програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім» державної установи «Фонд енергоефективності» та входить в число перших  п’ятисот учасників. З бюджету міста на утеплення будівлі у центрі Тернополя виділили пів мільйона гривень. Це - 10% від суми контракту для придбання матеріалів і виконання робіт з капітального ремонту й термомодернізації житлового будинку. Самі ж його мешканці заплатять за новітнє утеплення лише 20 відсотків від загальної суми. А це - по 353 грн. за кв. м., - розповів Сергій Надал.

За його словами, загальна вартість проєкту – понад 5 млн.грн.

Згідно з умовами програми «Енергодім», згадане ОСББ отримає відшкодування від державної установи «Фонд енергоефективності» у вигляді гранту. Його обсяг - 70 % від прийнятних витрат на реалізацію енергоефективних заходів.

У будинку повністю утеплять фасад, замінять звичайні вікна на енергозберігаючі, оновлять енергоощадне освітлення, встановлять утеплені тамбурні двері.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео