Віра Олександрович

На Тернопільщині повернули понад 13 мільйонів і ще й подякували

Гроші

Понад 13,3 млн грн податкової знижки вже отримали жителі Тернопілля. Йдеться про суму - понад 92% нарахованого до повернення. 

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- На початку листопада у ході деклараційної кампанії 2021 року правом на податкову знижку скористалися 5 029 жителів Тернопільщини, - кажуть у податковій. - За цей час вони задекларували 80,4 млн грн витрат. Порівняно із відповідним періодом торік задекларована сума зросла на 13 млн грн.

Більшість краян, а це – 4 104 особи, подали декларації на отримання податкової знижки через понесення витрат на навчання. 

- Повернути надмірно сплачений податок на доходи фізичних осіб (ФДФО), бо були сплачені страхові внески за договорами довгострокового страхування життя, виявили бажання 902 особи, - уточнюють у податковій. - Правом на податкову знижку у зв’язку зі сплатою відсотків за іпотечними кредитами і понесеними витратами із оплати за допоміжні репродуктивні технології та усиновлення дітей скористалися 33 і 8 жителів Тернопілля, відповідно.

Повернуть кошти і 98-ми декларантам, які понесли витрати через переобладнання транспортних засобів, а також - 11 особам, які сплачували видатки на будівництво (придбання) доступного житла. 

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео