Орест Сарматський

У місті на Тернопільщині Уряд змінив траєкторію ділянки дороги, яку почали ремонтувати

259824950_3136736093259419_3364613068632304648_n (1)_cr (Copy)

Кабінет Міністрів України ухвалив розпорядження про передачу ділянки автомобільної дороги протяжністю майже 800 метрів, що проходить вулицею Осипа Маковея у Заліщиках, в державну власність. 

Водночас, як повідомляє Служба автомобільних доріг в області, 0,71 км дороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече передано у власність Заліщицької міської територіальної громади. 

Для чого був проведений обмін? 

Траса М-19 є одним із найбільш завантажених транспортних коридорів Тернопільщини. Десятки тисяч одиниць транзитного транспорту щодня перетинають регіон з півночі на південь цією трасою. Заліщики – крайній населений пункт на півдні, через який пролягає траса у Тернопільській області. Дорога М-19 пролягає через центральну площу міста. Потік транзитного транспорту ще з радянських часів завдавав дискомфорт містянам. Водночас щільна забудова ускладнювала рух великогабаритного транспорту.

- Торік розпочато масштабний ремонт дороги М-19 від Тернополя до Заліщиків. У січні 2021 року Заліщицька міська рада направила звернення в Укравтодор з пропозицією обміну частини автомобільної дороги М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече на об’єкт комунальної власності, ділянку вулиці Осипа Маковея. Служба автомобільних доріг у Тернопільській області не заперечувала і запустила процес обміну, який завершило розпорядження Кабміну, - йдеться у повідомленні.

Щойно Уряд встановив нову траєкторію дороги М-19, дорожники розпочали обіцяний поточний середній ремонт дороги у межах Заліщиків. Підрядна організація не лише замінює зношене покриття, а й розширює проїзну частину вулиці Осипа Маковея.

Фото з допису 

Вибір читачів за тиждень

Відео