Божена Волинець

Розповсюджував дитячу порнографію та шантажував неповнолітню: жителю Тернопільщини загрожує позбавлення волі

2222918-za-rozpovsyudzhennya-dityachoyi-pornografiyi-zhitomiryanin-provede-za-gratami-5-rokiv (Copy)

Від 2 до 12 років позбавлення волі загрожує тридцятирічному жителю Теребовлянського району. Чоловікові інкримінують розповсюдження дитячої порнографії.

Про це інформують на сайті національної поліції Тернопільської області.

За словами начальника відділення поліції №3 Теребовлі Андрія Купчака, підозрюваний впродовж тривалого часу товаришував із шістнадцятирічною сусідкою. У ході спілкування вони обмінювалися власними фотографіями інтимного змісту. За деякий час чоловік перестав цікавити неповнолітню. Вона намагалася уникати зустрічей з ним, не відповідала на телефонні дзвінки. 

Це не влаштовувало підозрюваного і він різними методами хотів повернути подругу - погрожував їй викласти усі інтимні фото в соцмережі. Коли дівчина відмовилася, то «залицяльник» частину фотографій надіслав її друзям. Про переслідування та шантаж дізналися батьки дівчини і повідомили про це у поліцію. 

Проведеними слідчо-оперативними заходами поліцейські спільно із співробітниками відділу протидії кіберзлочинам встановили причетність чоловіка до злочину. Під час проведення санкціонованого обшуку під процесуальним керівництвом Теребовлянської місцевої прокуратури оперативники вилучили телефон і іншу комп'ютерну техніку, на якій зберігалися фото не лише потерпілої, але й інших дітей. 

Чоловікові оголосили підозру згідно ч.1 статті 301-1 Кримінального кодексу України - умисне одержання доступу до дитячої порнографії з використанням інформаційно-телекомунікаційних систем чи технологій без мети збуту чи розповсюдження та ч.3 - виготовлення, розповсюдження, збут дитячої порнографії або примушування неповнолітньої особи до участі у створенні дитячої порнографії. 

Порушнику обрали запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Справу слідчі скерували до суду.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео