Оксана Бучко

Стипендію за перемогу у конкурсі ім. Т.Шевченка гімназист з Тернопільщини збирається відкладати

IMG-5703

Учень Заліщицької гімназії Максим Сендзюк отримуватиме протягом року стипендію Президента завдяки перемозі у конкурсі ім. Т.Шевченка. Участь у ньому брало близько семи тисяч учасників. 

Хлопець розповів «Терену», що саме допомогло йому виграти та що планує зробити із отриманими коштами.

- Підготовка була такою, що я виконував завдання, подібні до конкурсу, - розповідає 13-річний Максим. - А точніше – треба було написати есе на тематику, пов’язану з творчістю Т.Шевченка або його життєвим шляхом. Також додатково слід було ввести у творчу роботу художні засоби і підкреслити їх. Я загалом дуже люблю українську мову і літературу, історію, англійську мову. Тому готуватись до участі в конкурсі було неважко. Щоправда, на перемогу не надто робив ставки, адже у конкурсі брало участь дуже багато однолітків із великих міст.  Тож я добряче хвилювався у цей день. Відбувалось усе минулого року, коли ще навчався у 7-ому класі. 

Також Максим зауважує, без допомоги вчителів та підтримки директорки нічого не вдалося б.

- Мої педагоги-наставники Марія Бежук та Наталія Зубик підбирали мені потрібні завдання, - продовжує хлопець. - Директорка Олександра Войчишин допомагала морально, а також фінансово з поїздками. Дуже за це їм вдячний.

Майбутню професію гімназист збирається пов’язувати із науками. А отриману стипендію – відкладати.

- Можливо, буде потрібно щось масштабне для втілення мрій, - додає Максим. – Наразі маю всі умови для навчання, тому не буду витрачати ці кошти. Тим більше, ще не знаю суми стипендії.

До слова, стипендіат - учень відомої Заліщицької державної гімназії, показової школи Microsoft Showcase School. Нещодавно гімназія стала володарем золотої медалі на міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті». 

Фото з архіву гімназії

Вибір читачів за тиждень

Відео