Анастасія Кисіль

Керівник фірми-підрядника на Тернопільщині підробив офіційні документи та заволодів бюджетними коштами на суму понад 181 тисячу гривень

IMG_2616

Прокурор Тернопільської обласної прокуратури підтримав публічне обвинувачення стосовно керівника фірми-підрядника, що підробив акти виконаних робіт та привласнив бюджетні кошти при будівництві спортивного залу на вулиці Залізничній у Чорткові (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це повідомляє Тернопільська обласна прокуратура.

Обвинувач довів у суді, що голова кооперативу, який виграв тендер на будівництво спортзалу у Чорткові, видав завідомо неправдиві офіційні документи й отримав понад 181 тис грн за роботи, які не були виконані.

- За результатами розгляду кримінального провадження Тернопільський міськрайонний суд визнав особу винною і призначив їй покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк 3 роки. Відповідно до вироку суду, обвинувачений має сплатити понад 181 тис грн майнової шкоди на користь держави в особі Управління капітального будівництва Тернопільської обласної державної адміністрації, - йдеться у повідомленні.

Вирок ще не набрав законної сили.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео