Анастасія Кисіль

Тернопільський став збагатів на 110 кг малька сома європейського, а це понад 700 екземплярів риби

24E070C5-5624-4A2A-A320-CFCD5E8155CE

Нещодавно на території Тернопільського ставу поблизу відпочинкової зони «Циганка» відбувся другий етап зариблення водойми в рамках Програми з відновлення екосистеми ставу та інших водойм міста.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Зарибленням саме цим видом риби проведено відповідно до рекомендацій Львівської дослідної станції Інституту рибного господарства.

Як розповідає заступник директора з розвитку інфраструктури КП «Об'єднання парків культури і відпочинку м.Тернополя» Микола Ткач, у Тернопільський став було випущено 110 кг малька сома європейського, а це понад 700 екземплярів риби.

- Це не лише цінна промислова риба, вона ще й виконує функцію очищення іхтіофауни. Офіційне зариблення відбувалося на основі документації НТП «Науково-біологічне обґрунтування вселення водних біоресурсів у Тернопільське водосховище площею 311,12 га», - додає Микола Ткач. - Наступний етап вселення риби буде проведено уже в 2022 році відповідно до рекомендацій даної документації.

Додамо, попередню перевірку риби та контроль за проведенням робіт із вселення водних біоресурсів здійснювали працівники Тернопільського рибоохоронного патруля.

Як повідомляв «Терен», нещодавно в рамках зариблення Тернопільського ставу у водойму випустили понад 150 тисяч маленьких карпиків.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео