Анастасія Кисіль

Збитки понад 131 тисячу гривень: на Тернопільщині чоловік ловив рибу забороненими знаряддями

IMG_2632

25 листопада на річці Стрипа, поблизу села Золочівка Тернопільського району, громадянин здійснював вилов водних біоресурсів з металевого човна забороненими знаряддями лову – двома ставними сітками. Це грубе порушення Правил рибальства.

Про це повідомляє Тернопільський рибоохоронний патруль.

У сітках знаходилась така риба: карась – 46 екз., короп – 9 екз., товстолоб – 5 екз., щука – 1 екз. та білий амур – 1 екз. Загальною вагою близько 27 кг. Збитки, завдані рибним запасам, становлять – 131 291 грн.

- На місце події викликано працівників Бережанського відділу поліції № 1 (м. Бережани ) Тернопільського РУ поліції. Розглядається питання про відкриття кримінального провадження за ст. 249 ККУ (незаконне заняття рибним промислом). Заборонені знаряддя лову, плавзасіб та незаконно добуті водні біоресурси вилучено, - йдеться в повідомленні.

На особу оформлено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі в суд за місцем скоєння правопорушення.

Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Тернопільській області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись встановлених правил рибальства.

Якщо Ви помітили порушення, прохання терміново повідомляти на цілодобову «гарячу лінію» Тернопільського рибоохоронного патруля: (0352) 27 - 70 – 34 та (097) 427- 85- 95

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео