Орест Сарматський

У Тернополі стартував гастрономічний проєкт (фото)

Заставка01 (Copy)

«Смачний Тернопіль» - проєкт з такою назвою розпочався в обласному центрі.

Про це повідомляє кореспондент «Терену».

- Наше місто здавна знаходилося на межі трьох етносів, історію якого творили українські, польські та єврейські общини.

IMG_6728 (Copy)
IMG_6728 (Copy)

Ця особливість спричинила різноманіття звичаїв, традицій, а надто – приготування страв. Хоча у часи радянського «общепіту» деякі наїдки були нівельовані буденними стравами, та повністю стерти історичну пам'ять про тернопільську кухню не вдалося.

IMG_6724 (Copy)
IMG_6724 (Copy)

IMG_6723 (Copy)
IMG_6723 (Copy)

- Тож ми вирішили реалізувати проєкт, який би відродив для тернополян, гостей міста, туристів – давнє кулінарне мистецтво, - сказала напередодні під час презентації проекту «Смачний Тернопіль» директор Тернопільського туристично-інформаційного центру Ірина Потішна.

За її словами, досягнуто домовленості із деякими закладами харчування про введення в меню автентичних тернопільських страв.

Учасникам гастрономічного проєкту 26 листопада вручили спеціальні таблички, де зазначено, що приготовлена страва відповідає історичному оригінальному рецепту з Тернополя.

_ORL2306 (Copy)
_ORL2306 (Copy)

_ORL2309 (Copy)
_ORL2309 (Copy)

Так, в одному кафе міста відтепер пропонуватимуть гречані пироги із сметаною, гречану кишку, сало по-старосвітськи, оригінальні настоянки. Інші заклади обрали приготування тертих пляцків, відбивних-карменадлів, паштетиків, м’ясних, рибних млинців.

_ORL2267 (Copy)
_ORL2267 (Copy)

_ORL2278 (Copy)
_ORL2278 (Copy)

Особливо багата вийшла кондитерська палітра, у якій чільне місце посідає тернопільський штрудель.

Поки що із понад 330 закладів харчування міста, у проєкті погодилися брати участь лише 5 з них.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео