Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини успішно підлаштовуються під вимоги часу

Податкова_2021_1

Для користування електронними сервісами жителі Тернопільщини вже отримали майже 17 тисяч цифрових підписів.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж січня-жовтня 2021 року фахівці структурних підрозділів Головного управління ДПС в області надали 84 634 адміністративні послуги, - кажуть у податковій. - При цьому від підрозділу електронних сервісів краяни отримали 61 487 таких послуг. Порівняно з аналогічним періодом торік кількість наданих послуг зменшилася на 518, оскільки платники податків використовують електронні сервіси податкової служби задля власної безпеки і безпеки своїх рідних.

Жителі краю переважно відвідують податкові відомства, аби отримати картку платника податків і внести до паспорта громадянина України дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків. Такою послугою скористалися майже половина візитерів, а це - аж 39 512 осіб.

- Відомості з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків податківці надали 14 055 візитерам, - уточнюють в податковій. - Ще 8 660 осіб отримали витяги з реєстру платників єдиного податку, а 5 024 – зареєструвалися платника єдиного податку.

Актуальною для платників залишається послуга отримання цифрового підпису. Адже його наявність відкриває можливості для користування Електронним кабінетом та іншими онлайн сервісами податкової служби.

- Так, у зручний час і не виходячи з дому жителі області тепер можуть подати звітність, отримати довідкову інформацію, перевірити нарахування податків і зборів тощо, - стверджують у податковій. - Упродовж січня-жовтня 2021 року краянам видали 16 526 сертифікатів електронного цифрового підпису.

Нагадаємо, надають таку послугу безкоштовно у приміщенні Центру обслуговування платників Тернопільської ДПІ працівники сектору реєстрації користувачів управління (центру) сертифікації ключів ІДД ДПС України. Посилені сертифікати відкритих ключів електронного цифрового підпису на вул. Білецькій можуть отримати як юридичні особи, так і приватні підприємці та громадяни.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео