Віра Олександрович

Тернопіль: злодіям, які обікрали будмайданчик Палацу спорту, загрожує ув’язнення строком до 12 років

Майданчик

На Тернопільщині судитимуть 4-х осіб. За версією правоохоронців, ці чоловіки викрали арматуру вартістю 3,7 млн грн з будівельного майданчика Палацу спорту в обласному центрі.

Фактично, йдеться про «заморожений» будмайданчик, який можна розгледіти на фото - справа. Про це повідомили сьогодні, 30 листопада, у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

- Прокурори Тернопільської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо 4-х осіб, які викрали будматеріали, - наголошують у прокуратурі. – Звинувачують чоловіків за ч. 5 ст. 185 КК України – «крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою». Карається таке в Україні позбавленням волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

За версією слідства, 4-ро місцевих жителів у березні-квітні 2021 року викрали будівельну арматуру загальною вагою понад 130 тонн і вартістю 3,7 млн грн з території будівельного майданчика, де споруджують Палац спорт. Зауважимо, адреса об’єкта: просп. Злуки.

- Користуючись тим, що будівництво певний час не велося через відсутність фінансування, крадії проникали на територію будмайданчика, видаючи себе за працівників підрядної організації, - стверджують у прокуратурі. - Вони вивозили будівельні матеріали за допомогою спеціальної техніки і вантажівок та реалізовували товар за зниженими цінами підприємцям із сусіднього регіону.

Розслідування здійснювали слідчі поліції, а прокурори заявили цивільний позов до обвинувачених на суму 3,7 млн грн в інтересах замовника будівництва - КП «Тернопільський міський стадіон». Розгляд кримінального провадження здійснюватиме Тернопільський міськрайонний суд.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео