Євгенія Цебрій

Засуджений за розбещення неповнолітньої житель Тернопільщини оскаржив вирок: що вирішив апеляційний суд

589d83a44531c-e1566055724684

Без змін залишив апеляційний суд вирок жителю Тернопільщини, якого суд першої інстанції визнав винним у розбещенні неповнолітньої та призначив покарання у вигляді 5 років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба Тернопільського апеляційного суду. 

Відповідно до вироку Заліщицького районного суду, 23 травня 2019 року Михайло Ш. з метою задоволення статевої пристрасті запросив малолітню дівчину до себе додому. Коли дитина зайшла всередину будинку, він зачинив вхідні двері, штовхнув її на ліжко та вчинив розпусні дії щодо неї. Зокрема, оголив свої статеві органи та в подальшому оголив статеві органи малолітньої. Далі ліг біля неї на ліжко та почав непристойно торкатися своєю рукою до статевих органів потерпілої і схиляти її до вчинення з ним певних сексуальних дій.

У судовому засіданні Михайло своєї вини в інкримінованому кримінальному правопорушенні не визнав. Стверджував, що малолітня потерпіла сама зайшла до його хати і розпусних дій він не вчиняв, а родина потерпілої його оговорює. Також чоловік зазначив, що коли він почав виганяти дівчинку, вона заховалась на горищі й зійшла вниз, лише коли прийшла її мати.

Однак суд першої інстанції відхилив такі доводи обвинуваченого, оскільки вони повністю спростовуються даними зібраних у справі письмових доказів, показаннями самої малолітньої потерпілої, а також її рідної сестри та матері, інших свідків.

Не погодившись із судовим рішенням, обвинувачений та його захисник подали апеляційні скарги, в яких просив даний вирок скасувати та закрити кримінальне провадження у зв'язку з відсутністю в діях Михайла Ш. складу злочину.

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду прийшла до висновку, що суд першої інстанції виніс законне, обґрунтоване та мотивоване рішення і підстав для його скасування немає. Відтак апеляційні скарги суд залишив без задоволення, а вирок Заліщицького районного суду – без змін. Відповідно до ст. 27 Кримінального процесуального кодексу, судові засідання у даному провадженні проходили у закритому режимі.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео