«А я роблю так»: тернополянка виготовляє святкові пряники власноруч (фото)

260957791_2066226280212203_8943550165480475203_n

Кілька років тернополянка Марина Дашкевич не купує магазинне печиво, бо сама виготовляє пряники. Каже, виходить, смачніше та корисніше. Незабаром пора свят, а тому потреба в солодкому зросте. Розпитала Марину, як виготовити корисні та смачні ласощі. А ще й красиві — бо ж їм можна надати будь-якої форми та розмалювати на свій смак.

260980037_927871124816319_2898981451416152280_n
260980037_927871124816319_2898981451416152280_n

— Найголовніше — це бажання, натхнення та вільний час, адже приготування пряників досить довготривале, — каже Марина. — А, крім того, знадобляться якісні продукти, бо ж від них залежить смак і вигляд пряників.

260727736_289569246442904_7699141034686296430_n
260727736_289569246442904_7699141034686296430_n

Потрібно використовувати лише натуральний мед, високоякісне масло, свіжі приправи, такі як імбир і корицю. Основа глазурі — це сирий яєчний білок, тому переконайтеся, що яйця обов'язково мають бути свіжі й перевірені, крім того, їх потрібно помити. А ще пам’ятайте, що натуральну глазур можна зберігати до трьох-чотирьох днів в холодильнику.

Існує багато рецептів пряників — важливо знайти той, який підійде саме вам, або взяти за основу один із класичних переписів і підлаштуйте його відповідно до своїх смаків і вподобань. Звісно, потрібний основний кухонний інвентар: миски, качалки, духовки, дека, формочок для печива, кухонних ваг або мірного стакана, вінчика для збивання, кондитерських мішечків та інших.

261682966_2132885550195012_1349973975756741516_n
261682966_2132885550195012_1349973975756741516_n

Умовно можна поділити на чотири основні етапи: змішування тіста, випікання, виготовлення глазурі та декорування (розмальовка) пряників.

Пряники, створені з якісних продуктів, корисні та смачні, бо мають насичений природний аромат і смак. За дотримання технології виробництва пряники можна зберігати понад шість місяців без додаткових консервантів. Вони гарно втамовують голод і відновлюють енергію. Якщо використовувати мінімум глазурі й не застосовувати барвників, такі пряники можна навіть маленьким дітям, вагітним і жінкам, котрі годують. Вони цікаві на вигляд і можуть бути будь-яких форм, прикрашені різноколірною глазур'ю та посипкою такі пряники створюють настрій.

260882049_3036747353239731_6656294151132694935_n
260882049_3036747353239731_6656294151132694935_n

Пряники можна зробити з дітьми чи друзями або придбати набір для декорування медово-імбирних пряників і самостійно розмалювати. Випічкою пряників займаюсь я сама, а от розмальовувати можемо вже в колі сім'ї. Всі одягають фатушки, на столі розміщаємо потрібні інструменти й інгредієнти, кожний обирає для себе пряник, кольори й починається творчий процес.  Це дуже зближує, об'єднує і створює настрій, так весело спостерігати як однакові пряники отримують свій дизайн і яскравий вигляд.

Цього року теж буде багато зимових і різдвяних пряників. Традиційні Миколайчики, ялинки, сніжинки, сніговички, будуть і пряникові ялинкові прикраси, які можна потім з'їсти. А ще об'ємна ялинка, яка стане гарним подарунком на свята. Планую в цьому році пекти пряники-символи року у вигляді тигриків.

261021455_1073389730141466_8056377644380558422_n
261021455_1073389730141466_8056377644380558422_n

Підготувала Інна Віконська

Фото Марини Дашкевич

Вибір читачів за тиждень

Відео