Віра Олександрович

Співробітники СБУ на Тернопільщині шукають злочинців навіть у соціальних мережах

СБУ1

Загрозам інформаційно-підривної діяльності спецслужб РФ проти України системно протидіють співробітники Управління СБУ в Тернопільській області.

Нещодавно правоохоронці підбили підсумки своєї роботи у цьому напрямку. Як повідомили у Секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в області, з початку року у популярних соціальних мережах нейтралізували 14 ворожих спільнот, де поширювали антиукраїнський деструктивний контент.

- За завданням своїх «кураторів», зловмисники проводили інформаційні диверсії для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, - кажуть в управлінні СБУ. - Для цього вони поширювали у соцмережах заклики щодо порушення громадського порядку, дій екстремістського характеру, а також намагалися спровокувати паніку серед пересічних громадян. Також адміністратори вказаних спільнот популяризували через інтернет незаконні збройні формування так званих «Л/ДНР».

СБУ2
СБУ2

Крім того, за цей період співробітники СБУ блокували 26 кібератак на інформаційні системи держустанов регіону і запобігли 9-ти кіберінцидентам.

- Загалом за матеріалами УСБУ протягом року органи досудового розслідування зареєстрували 17 кримінальних проваджень щодо фактів порушення законодавства у сфері захисту інформаційного та кіберпростору, - звітують у СБУ.

До речі, за всіма фактами вчинення злочинів проти державної безпеки України тривають заходи, спрямовані на притягнення до відповідальності винних осіб.

Фото надані Сектором взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео