Орест Сарматський

Стало відомо, чи шкідливо вживати сало (Агроновини)

0201 (Copy) (1)

В Інтернеті часом можна зустріти думки експертів які суперечать один одному. Кому ж вірити?

Думки експертів:

* Так, шкідливо

Дуже великої шкоди здоров’ю завдають продукти, багаті шкідливими насиченими жирами: ковбаси, сосиски, жирне м’ясо і сало. Вони є головним джерелом “поганого” холестерину.

* Ні

Німецькі вчені навіть радять включати 20-30 грамів сала щодня в дієти для серцевих хворих.

Вердикт: не шкідливо

Сало — така ж їжа, як і будь-яка інша. Так, багато жиру, багато калорій, однак питання, як завжди, в кількості. Деякий час тому в салі знайшли кислоти омега-3, що не є фантастичним відкриттям: у всьому, де є тваринні жири, можна знайти ненасичені жирні кислоти. Це не означає, що сало можна вживати тоннами в ім’я здоров’я: “поганого” жиру там все ж більше.

Однак холестериновими бляшками твої судини сало не затопить, якщо їсти його в розумних межах. Тобто спеціальну користь у вживанні сала навряд чи вдасться угледіти, але якщо ти не плануєш переходити на нього повністю, то особливої шкоди не буде.

Джерело: agronews.ua

 

Польща хоче спростити отримання «карти перебування» для працівників із України

0202 (Copy) (1)
0202 (Copy) (1)

Пакет змін до закону про іноземців у Польщі, який вже схвалений Сеймом, передбачає спрощення процедур для отримання «карти перебування», що спросить легалізацію у тому числі для українців, які хочуть залишатися працювати у Польщі.

Нововведення мають заохотити іноземних працівників подавати заяву на дозвіл на тимчасове чи постійне проживання у Польщі (т.зв. «карту перебування», яка видається іноземцям у Польщі на термін до трьох років).

При поданні заяви на «карту перебування» більше не вимагатимуть наявність задокументованого місця проживання у Польщі та постійного джерела доходу. Замість цього вистачить інформації про те, що заробіток закордонного працівника — не менший від мінімальної заробітної плати у Польщі.

На практиці це означатиме, що іноземець, який подає заяву на надання йому дозволу на тимчасове чи постійне проживання у Польщі, не повинен буде долучати до документів умови оренди житла чи документ, який підтверджує право власності на квартиру.

Для підтвердження соціального забезпечення українцям достатньо буде надати договір працевлаштування з вказаною заробітною платою.

За зміни до законодавства ще має проголосувати Сенат — вища палата польського парламенту, після чого документ надійде на підпис президента Польщі.

Зміни набудуть чинності, скоріше за все — в першому кварталі 2022 року.

Джерело: agronews.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео