Віра Олександрович

Витратити «тисячу Зеленського» на книжки зможуть жителі Тернопільщини

Книги

Програма, завдяки якій повністю вакцинованим українцям виплатять по тисячі гривень, матиме назву «єПідтримка». Причому ці кошти жителі Тернопільщини зможуть витратити, у тому числі, й на купівлю книжок.

Про це сьогодні, 2 грудня, повідомила міністр економіки Юлія Свириденко на своїй сторінці у Facebook. Принагідно вона нагадала, що ініціатива президента стартує вже 19 грудня.

Допис
Допис

У дописі, зокрема, йдеться (цитуємо): «Зовсім скоро, з 19 грудня, стартує програма «єПідтримка». Урядова команда працює для того, щоб людям було зручно скористатися 1000 грн за участь у кампанії вакцинації, а бізнес отримав необхідну підтримку».

За словами міністра, урядовці уже провели зустрічі з представниками сфери культури, Інституту книги, Асоціації книговидавців, книгорозповсюджувачів та інших інституцій, а також проаналізували втрати від карантину саме у сфері книговидавництва. Відтак у Кабміні вирішили, що витратити 1000 грн на придбання книг можна буде із самого початку дії програми «єПідтримка». До слова, українці відреагували на цю новину схвально.

Допис2
Допис2

Нагадаю, тисячу гривень вакциновані зможуть витрачати лише на певний перелік послуг і товарів. Спершу йшлося, що це буде підтримка для сфер, що найбільше постраждали від карантину – розважальні заклади, спортивні клуби, квитки для подорожей тощо. Податки з цих грошей, мовляв, платити не доведеться і на нарахування субсидії це не вплине, запевнили урядовці. Відповідно, доходи бюджету на 2021 рік уже збільшили на 3 мільярди гривень. І ці гроші мають використати саме на виплату «ковідної тисячі» для громадян. Варто визнати, що ініціатива отримала чимало критики, але відмовлятися від цієї ідеї не планують.

Фото із відкритих джерел і сторінки міністра економіки Юлії Свириденко

Вибір читачів за тиждень

Відео