Анастасія Кисіль

«Добра воля простої людини»: у Козові нагороджували воїнів та волонтерів (відео)

IMG_2966

До Дня волонтера та Дня Збройних сил України 5 та 6 грудня відповідно, у Козові вшановували та нагороджували місцевих воїнів та тих, хто про них дбає. Грамоту отримали троє учасників АТО, 4 священники, 3 кадрових військових та 4 волонтери.

Протягом декількох років Роман їздить на Схід, розповідає чому це для нього важливо.

- Ви просто не уявляєте, як тішаться військовослужбовці, які там на передовій в лісі. Ми не раз заїжджаємо у бліндажі, у криївки. Ми приїжджаємо до зовсім незнайомих людей і вони так тепло зустрічають, і самим кращим пригощають: чай, кава,  обід.

IMG_2965
IMG_2965

Військовий капелан, о. Омелян Кобель теж отримав грамоту за волонтерську діяльність.

- Якщо комусь робили добро, то вважали, що це радісна, приємна Божа справа, зроблена з любов’ю. А видимою вона стала на Майдані, особливо тепер - на війні. 10 грудня 2014 року - Дебальцеве. Ми везли для наших воїнів взуття, окуляри та інші речі, яких не було  в них. І найбільше здивувало, що хлопці були в кожухах своїх дідів. Коли потім поспілкувались, один сказав, що той кожух гріє не тільки його тіло, а й відновлює дух.

Підтримати і привітати краян прийшов Козівський селищний голова Сергій Добалюк.

- Сьогодні я хотів би привітати кожного з Днем волонтера та Днем Збройних сил України. Хочу подякувати нашим воїнам і також ветеранам АТО за те, що стоять та стояли на сторожі миру України. Хотів би подякувати за те, що сьогодні ми можемо бути тут, жити, працювати і розвивати наші громади. Також велика вдячність нашим волонтерам, які їздять на схід України, допомагають воїнам і лікарям в час пандемії.

IMG_2964
IMG_2964

[embed]https://youtu.be/PFBcd-CrHKI[/embed]

Фото авторки

Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео