Навіщо тернополянка виготовляє пастилу? (початок)

IMG-2a628c96a8b4405e36675a895f094550-V

Тернополянка Тeтяна Марценюк — пастельє, тобто займається виготовленням пастили. А пастила буває не тільки із яблук та слив, які одразу спадають на думку, і з чогось більш несподіваного, як ось горіхів, гарбуза з пармезаном чи оливок із горіхами. Про звичну та незвичну пастилу, те, що передує її виготовленню, та власне про її виготовлення, а ще про вигадування смаків — я й поспілкувалася із пані Тетяною. До речі, допомагає їй у виготовленні пастили донька Діана.

 

День добрий. Прочитала ваші підсумки літа: «Смородини у нас було вдосталь, збирали 21 день... Наші морозильні камери повні, якби ще дві, то було б ще що заморозити. Цього року робимо й овочеву пастилу, куди входять кабачок і морква...» , і зрозуміла, що створення пастили — це довготривала справа. Пригадуєте, з чого почалася ваша любов до пастили?

— Так, це робота не одного дня. Якось ми закінчили збирати урожай із нашого гектару смородини. Мені захотілося зберегти користь ягід для дітей, аби вони куштували їх усю зиму. Заморожену смородину вони не люблять, варити її не хотіла, адже так корисні властивості зменшуються. Я почала шукати інформацію в інтернеті. Тоді натрапила на пастилу. Почала експериментувати з нею.

Не все вдавалося, перші рази мені було складно, багато смородини зіпсувала. Проте з першого разу, коли спробувала пастилу, зрозуміла, що її насичений та природний смак мені дуже подобається. Я вирішила, що не буду відступати.

IMG-de45f821f9d98a403baad8882e887195-V
IMG-de45f821f9d98a403baad8882e887195-V

— А як ви зрозуміли, що час готувати її не тільки для себе, а й для інших?

— Усе просто. Дала спробувати друзям, їм сподобалося, вони почали замовляти у мене пастилу та порадили займатися цим.

— Сьогодні в Інстаграмі у вас багато фоловерів, як думаєте, в чому секрет популярності?

— Однозначно — в любові. Я стараюся працювати з людьми із любов’ю, доносити до них свою точку зору та місію. Роблю багато акцій, конкурсів та розіграшів для того, аби пастилу могли виграти ті, хто не має можливості її купити. На перше місце ставлю не гроші, а любов до людей.

— Серед вашої пастили різноманіття смаку. А які полюбляєте ви?

— Я люблю абсолютно всі смаки. Можу їсти тиждень один вид, а потім — інший, подобається поєднувати смаки. Найбільше мені до вподоби  структурована, або як її називають, «ситна» йогуртна пастила. Через те, що я не додаю консервантів, цукрів чи інших речовин — тільки йогурт, фрукти й плоди, у цієї пастили насичений смак, а крім того, завдяки йогурту, вона добре втамовує голод. Малина з йогуртом, а ще полуниця-гранола — серед моїх фаворитів, з якими часто  ласую до чаю. Колись у мене були проблеми із травною системою, тому зараз намагаюся харчуватися правильно, головне для мене — комфорт у шлунку, і після пастили відчуваю його.

 

Інна Віконська

Фото Тeтяна Марценюк

Вибір читачів за тиждень

Відео