Тернополянам на замітку: йогу можна поєднувати з іншими, комфортними для вас, видами спорту

90

Займаючись йогою, не слід гарячкувати чи поспішати, варто дослухатися до свого тіла і розуміти його можливості. Крім того, важливо розраховувати власні сили і не намагатися робити «через себе».

Крім  користі, можна нашкодити самому собі, але про це детальніше поговоримо у наступній публікації. Часто так званий «успіх» залежать від того, як формуються стегна людини і наскільки вони гнучкі, те саме і про коліна та стопи (існують проблеми з варусною та вальгусною деформацією ніг – ортопедична патологія, що характеризується розвитком аномальної деформації суглоба).

Тож те, що можуть виконувати одні, може бути недосяжним для інших осіб. Однакові пози у кожного виходять по-різному.

Виконати асану до так званого «довершеного вигляду»  і щось комусь доводити не варто. Зупиніться у тому положенні, у якому зручно вам і відчувайте себе в цій позі «тут» і «зараз».

Якщо виникають труднощі з асаною чи ви відчуваєте дискомфорт і у вас збивається дихання, а альтернативи тренер не пропонує, припиніть силувати себе і зробіть вихід у «позу дитини», нехай ваше дихання відновиться.

Адже перший дзвіночок про проблемне заняття - велике навантаження інструкторів з йоги.

Ви можете поєднувати йогу і любий інший, комфортний для вас, вид спорту – біг чи фітнес, або ж джампінг. Адже якщо виконувати настирливо одні й ті ж вправи, доводячи їх до ідеалу, у вас можуть виникнути проблеми.

Необхідно оцінювати власні можливості перед стартом, аби зрозуміти, що здатне витримати і виконати ваше тіло, а що - ні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео