Оксана Бучко

Тернополяни можуть передати іграшки дітям, які потерпають від домашнього насильства

261906498_1593040717715069_9000962375781604209_n

Принести іграшку у рамках Blagodat_challenge і нагадати про неприпустимість домашнього насильства можуть тернополяни. Таку акцію розпочинає власниця Благодійного магазину «BLAGOдать» Яна Шкуратова.

- Діти часто стають заручниками кола насильства - не тільки свідками батьківських лайок, погроз, бійок, а часто об’єктами здійснення насильства, - пише Яна Шкуратова. - Тому я запускаю   Blagodat_challenge із тегами: «Дитинство_без_насильства» та «Іграшка_для_підтримки». Збір триватиме з 1 по 15 грудня, а потім у співпраці з Мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги всі іграшки подарують діткам, які особливо потребують добра і підтримки. Запрошую долучитись усіх небайдужих людей і навіть заклади та установи нашого Файного міста. 

Умови акції - прості:

  • зробити фото з іграшкою для соцмереж;
  • опублікувати допис з хештегом #Blagodat_challenge та передай цю естафету трьом друзям.

У Тернополі діє Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги, створена при Соціальній Службі, яка реагує на випадки домашнього насильства та працює з такими сім’ями. Протягом цього року вона здійснила майже 300 виїздів в сім’ї, в яких діти були постраждалими від насильства.

- Я також розумію, що в цих сім’ях не одна, а, можливо, і не дві дитини. Акція докорінно не вирішить ситуації в цих сім’ях, але так хочеться подарувати хоч краплинку тепла і надії цим діткам, - додає ініціаторка челенджу.

Pasted into Тернополяни можуть передати іграшки дітям, які потерпають від домашнього насильства
Pasted into Тернополяни можуть передати іграшки дітям, які потерпають від домашнього насильства

В акції уже взяли участь представники системи безоплатної правової допомоги у Тернополі. Окрім іграшок передали інформаційні листівки для дітей, які постраждали від домашнього насильства. Саме тут є всі необхідні контакти, куди дитина може звернутися в такій ситуації. Ці листівки розроблені Тернопільським місцевим центром спільно з Розірви коло та Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео