Оксана Бучко

Волонтери на Тернопільщині знайшли 1000 осіб, яким допомогли в отриманні безоплатної правової допомоги

263554971_1855144361339300_6031903454192528622_n

Система безоплатної правової допомоги на початку 2021 року запустила по всій Україні проєкт «Волонтер БПД». Звісно, не винятком стала і Тернопільщина. За 2021 рік тут волонтери безоплатної правової допомоги проводили правопросвітницькі заходи, участь у яких взяли загалом майже 4000 людей. 

Разом з тим волонтери направили до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги понад 1000 людей та витратили майже 1400 годин свого часу на волонтерство. 

Мета проекту – залучити громадських активістів, які виявили бажання стати волонтерами надання безоплатної правової допомоги.

Сьогодні вже 36 волонтерів БПД допомагають фахівцям центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги на Тернопільщині забезпечувати доступ людей до безоплатної правової допомоги, проводити правопросвітницьку роботу, організовувати надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, реалізовувати інші повноваження у сфері захисту прав людини. Серед них професійні юристи і студенти, представники різних вікових та професійних груп, але всі їх об’єднує спільна мета – допомагати людям. 

Волонтерство – це, в першу чергу, особиста безпосередня участь у вирішенні певної суспільно важливої проблеми. Діяльність волонтерів безкорислива та неприбуткова. Вони не отримують ні зарплати, ні жодної матеріальної вигоди, все роблять на безкоштовній основі.

Нагадуємо, що волонтером БПД може стати будь-хто бажаючий. Для цього потрібно послідовно пройти такі етапи:

  1. заповнити анкету  кандидата у волонтери;
  2. пройти дистанційний курс «Основи волонтерської діяльності»:  (для реєстрації слід ввести дані, які збігаються з інформацією в анкеті кандидата у волонтери);
  3. отримати онлайн-сертифікат про успішне проходження курсу.

Далі уповноважена особа центру перевірить документи кандидата у волонтери, зокрема документ, що посвідчує особу, сертифікат про успішне проходження дистанційного курсу та інші документи (про освіту, досвід роботи, проходження або закінчення курсів тощо) за наявності. Після цього кандидата у волонтери запросять на співбесіду з керівником відповідного центру або уповноваженою особою.

БПД щиро цінує кожного волонтера та принагідно вітає з Міжнародним Днем волонтера!

Фото БПД

Вибір читачів за тиждень

Відео